22_03_29_erdmost_nincskep

Kosárlabda: hazai sikerrel kezdtek

22_03_29_erdmost_nincskep

Kosárlabda: hazai sikerrel kezdtek

Lejátszotta a 2019/2020-as szezon első tétmérkőzését a VMG DSE férfi kosárlabda csapata, amely a Magyar Kupában ejtette ki a Veresegyházat.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A Magyar Kupa első fordulójának hazai mérkőzése jelentette az új idény első tétre menő összecsapását a nyáron számos változáson áteső, jelenleg a harmadosztálynak számító NB II-ben érdekelt VMG DSE számára.

Az érdiek a Hepp Kupa nevet viselő sorozat nyitányán a Veresegyházat fogadták a Vörösmarty Mihály Gimnázium tornacsarnokában. A házigazda egyelőre új játékosai nélkül játszotta le a mérkőzést.

A VMG DSE nem kezdett jól, az első negyedet gyenge védekezésnek köszönhetően 24–20-ra vesztette el, ám a második tíz perc olyannyira jól sikerült, hogy a nagyszünetben 42–38-as hazai vezetést mutatott az eredményjelző.

A harmadik és negyedik felvonásban ott folytatták az érdiek, ahol a szünet előtt abbahagyták, ugyan voltak hibák, ám a látványos támadásoknak köszönhetően nem engedték közelebb kerülni a Veresegyházat. Végül a 31 pontig jutó Morauvszki Gergely remek játékával a VMG DSE 82–71-re győzött.

– Idény eleji formában vagyunk, sokat hibáztunk, de mindig jó nyerni és ennek örülünk is – fogalmazott Valaczkay Gábor, a VMG DSE játékos-edzője.

Az érdiek számára október 5-én indul az NB II Közép A-csoportjának küzdelme.

Férfi kosárlabda Hepp Kupa, 1. forduló
VMG DSE–BKG-Veresegyház 82–71 (20–24, 22–14, 14–13, 26–21)
A VMG DSE legjobb dobói: Morauvszki Gergely 31, Miháczi Ádám 17, Nyitrai Ákos 13

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email