22_03_29_erdmost_nincskep

Egy helyre kerül a szociális alapellátás

22_03_29_erdmost_nincskep

Egy helyre kerül a szociális alapellátás

A Modern Városok Program keretében új, integrált szociális intézményt alakítanak ki a Topoly utcában. Az idősotthon régi épülete új szárnnyal bővül, és az új intézményben a szociális alapellátás szinte minden formája helyet kap majd. A munkálatok júniusban indultak. VIDEÓVAL

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az építkezést több ütemben végzik, úgy, hogy míg az új szárny fel nem épül, az idősek a főépületben maradhassanak. A kisépületet már lebontották;  innen tíz fekvőbeteget költöztettek át a főépületbe. Hogy biztosítani tudják minden ellátott számára az előírt hat négyzetméter lakóterületet, a korábbi 66-ról lecsökkentették az otthon maximális létszámát 61 főre, és szükség volt belső átalakításokra is: több irodát megszüntettek, lakószobává alakítottak át, hogy a lehetőségekhez mérten mindenki kényelmesen elférjen – tudtuk meg Érsek Sándornétól, az Időseket Ellátó Központ vezetőjétől.

Az új, integrált intézményben a szociális alapellátás szinte minden formája jelen lesz: az idősek nappali ellátása, az idősotthon, a szociális étkeztetés, a jelzőrendszeres házi segítségnyújtás, valamint a családok átmeneti otthona. Amint az idősek átköltöztek az új szárnyba, felújítják a régi épületet, ahol a hajléktalan-ellátás kap majd helyet.

Körülbelül egy-másfél év múlva épül fel az új szárny, addig az idősotthon lakóinak és dolgozóinak türelemmel kell viselniük a munkálatokat. Mivel a régi nagy udvar most munkaterület, az otthonban élőknek nagyon kevés helyük maradt a levegőzésre, illetve a szabadtéri foglalkozások megtartására. Mint Érsek Sándorné elmondta, az önkormányzat és a kivitelező segítségével az épület és az utcai kerítés közti részen kialakítanak egy  pihenőhelyet, pótolva ezzel az udvart. Emellett az önkormányzattól támogatást kapnak ahhoz, hogy az építkezés ideje alatt többször vigyék az időseket külső programokra.  .

 

 

További cikkeink

További cikkeink

A Kincses Óvoda és tagóvodái pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében óvodapedagógus munkakör/feladatkör betöltésére.
Érd Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Belső Ellenőrzési Osztály pályázatot hirdet Közszolgálati jogviszony (Kttv.)

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email