22_03_29_erdmost_nincskep

Razzia a fogyasztóbarát adventért

22_03_29_erdmost_nincskep

Razzia a fogyasztóbarát adventért

Már javában tart a karácsonyi forgatag, a családok készülődnek az ünnepekre, de a Pest megyei Kormányhivatal fogyasztóvédelmi szakemberei is járják az üzleteket, próbavásárlásokat tartanak. Tarnai Richárd kormánymegbízott az Érd FM 101.3-nak adott interjút a témában.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A kormánymegbízott hangsúlyozta, hogy már több mint 60 ellenőrzésen vannak túl, azonban nagy hiányosságokat eddig nem tártak fel, csak a megvizsgált termékek 15 százalékával volt valamilyen probléma.

A karácsonyfa elengedhetetlen kellékénél, a fényfüzéreknél például a leggyakoribb probléma, hogy túl vékony a vezeték, ami tűzveszélyes lehet, vagy nem megfelelő a termék szigetelése, csatlakozódugója. Az ellenőrök emellett vizsgálják az árfeltüntetést, valamint azt, hogy a különböző biztonsági jelölések megtalálhatók-e a termékeken – mondta a Pest megyei kormányhivatal vezetője.

Hamarosan megkezdik a szilveszteri menü egyik közkedvelt ételének, a virslinek az ellenőrzését is. Tarnai Richárd tájékoztatása szerint a tavalyi vizsgálatok azt mutatták, hogy a vásárlók javarészt a minél nagyobb mértékben valódi húst tartalmazó termékeket választották, így ezeknél hibát is kevesebbet találtak.


 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email