22_03_29_erdmost_nincskep

Megindult a roham a diákmunkákért

22_03_29_erdmost_nincskep

Megindult a roham a diákmunkákért

Az egyetemisták mellett nyáron a középiskolások is állást keresnek. A szezonális munkákból a vírus miatt idén jóval kevesebb van, mint tavaly ilyenkor. A legtöbb jelentkező most is vendéglátóhelyeken, vagy a kereskedelemben szeretne dolgozni.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A közvetítő iroda vezetője szerint most, hogy nagy a túljelentkezés, a munkakeresőktől is nagyobb rugalmasságot vár a piac. „Mivel a fesztiválszezon is elmaradt, a vendéglátóhelyek is óvatosabban nyitnak, ezért sajnos kevesebb a nyári diákmunka lehetőség” – mondta az ATV Híradónknak Pataki Zoltán, az Eudiákok Iskolaszövetkezetének elnöke.

A fizetést a minimálbérhez szabják, így óránként legalább bruttó 926 forint vihet haza, aki talál diákmunkát. 

A komolyabb szakmai munkák ára óránként bruttó 1000-1200 forint. Az egyik legnépszerűbb nyári munkalehetőség most is a kereskedelem.

„A diák munkavállalók sokféle pozícióban tudnak nekünk segíteni, akár legyen szó árufeltöltésről, de a kasszákban is szoktak munkát vállalni, ha pedig szakiskolai gyakorlatról van szó, akkor természetesen szakmai munkát kapnak” – árulta el Varga Eszter, a Tesco áruházlánc szóvivője.

Hajdúnánáson az önkormányzat saját diákmunkaprogramot indít nyaranta a város különböző intézményeiben. A leginkább kedvelt a gyógyfürdőnk, azt nagyon szeretik a diákok, de a tévénél is el tudnak helyezkedni. Esetleg a rendelőintézetben, de akinek olyan az érdeklődési köre, dolgozhat a könyvtárban vagy a helytörténeti gyűjteményben is” – tudatta Nagyné Legény Ildikó a város alpolgármestere.

A diákok egy hónapig dolgozhatnak napi 6 órás beosztásban, amiért végül nettó 80 ezer forintot kapnak a várostól.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email