22_03_29_erdmost_nincskep

A rendőrség tanácsai nyárra

22_03_29_erdmost_nincskep

A rendőrség tanácsai nyárra

A hőségben a közlekedés résztvevőinek is nagyobb figyelemre, türelemre van szüksége.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A közúti balesetek nyáron gyakran összefüggésbe hozhatók azzal, hogy a főszezon idején több közlekedő van jelen az utakon, mint más évszakban. Nem szabad elfelejteni, hogy ennek az évszaknak is vannak sajátos baleseti veszélyforrásai.

A közúti közlekedésben részt vevőket is megviseli a kánikula. Ilyen időben kockázatosabb a közlekedés, mivel a hőségben a járművezetők és a gyalogosok kevésbé összeszedettek, a megszokottnál figyelmetlenebbek, sok esetben türelmetlenebbek, hajlamosabbak a szabályszegésekre. A közúti közlekedési balesetek megelőzése érdekében fogadjuk meg a rendőrség tanácsait!

A tartós melegben a közlekedés résztvevői között is megnőhet a rosszullétek száma, a hőség gyengíti a szellemi erőkifejtést, egyeseknél https://erdmost.hu/wp-content/uploads/2021/06/business-blog-session-cover-img-03.jpgpaságot, közönyösséget, másoknál fokozódó ingerlékenységet válthat ki. A közlekedők körében ilyenkor fokozottan jellemző a koncentráció hiánya, mely a reakcióidő növekedésében is jelentkezhet. A reflexek https://erdmost.hu/wp-content/uploads/2021/06/business-blog-session-cover-img-03.jpgpulnak, a mozdulatok kapkodóvá válnak.

A nyári hőségben a gyalogosokra is jellemző a figyelmetlen, bágyadt közlekedés, kevésbé alaposan néznek körül, mielőtt lelépnek az úttestre. A rendőrség felhívja a figyelmet arra, hogy aki nehezen viseli a meleget, ebben az időszakban lehetőleg ne üljön a volán mögé! Amennyiben feltétlenül szükséges elindulni, csak kipihent állapotban vezessen, álljon meg gyakrabban pihenni, felfrissülni!

Ha a járművünk napos helyen parkol, indulás előtt szellőztesük át. Fogyasszunk megfelelő mennyiségű folyadékot, a kocsiban mindig legyen hűtött ásványvíz vagy üdítőital. 

Az évszak egy másik sajátossága a hirtelen lezúduló, özönvízszerű esőzés, mely szintén próbára teszi a legtapasztaltabb közlekedőket is. A legjobb prevenció minden esetben a közlekedési szabályok megtartása, továbbá fontos a megváltozott időjárási viszonyokhoz való alkalmazkodás. 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email