22_03_29_erdmost_nincskep

Szombattól kijárási korlátozás

22_03_29_erdmost_nincskep

Szombattól kijárási korlátozás

Kijárási korlátozást vezetnek be Magyarország egész területére szombattól április 11-éig – jelentette be péntek reggel Orbán Viktor miniszterelnök. Hazánkban 300-ra nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. A tisztifőorvos tiltó határozatot adott ki a nemzetközi személyszállítást illetően.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Kijárási korlátozást vezetnek be Magyarország egész területére március 28. és április 11. között. Két héten keresztül az otthonunkat vagy a lakóhelyünket csak munkavégzés vagy az alapvető szükségletek ellátása céljából hagyhatjuk el – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

A kijárási korlátozásról szóló rendelet itt olvasható.

A péntek reggeli adatok szerint 300-ra nőtt a hazánkban beazonosított koronavírus-fertőzöttek száma. Az eddigi 28 főről 34-re nőtt a gyógyultak száma is. A koronavirus.gov.hu tájékoztatása szerint 10 iráni, 2 brit, 1 kazah, 1 vietnámi és 286 magyar állampolgár van a fertőzöttek között. Az országos tisztifőorvos tiltó és kötelező határozatot tett közzé csütörtök este: Megtiltja a nemzetközi személyszállítást végző vasúti jármű, autóbusz, valamint polgári légijármű Magyarország területére történő belépését, a külföldről érkező nem magyar állampolgárok személyforgalomban Magyarország területére történő belépését, a felsőoktatási intézmények hallgatók által történő látogatását.

A határozat kötelezi a külföldről Magyarország területére belépő magyar állampolgárokat, hogy a Magyarország területére történő belépéskor vessék alá magukat egészségügyi vizsgálatnak, melynek eredményétől függően különböző típusú karanténba kerülnek.

A határozat lehetővé teszi a humanitárius folyosó nyitva tartását az áthaladó külföldi magánszemélyeknek. A határozat felkéri a rendőrséget, működjön közre a fenti feladatok végrehajtásában. 

 

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email