22_03_29_erdmost_nincskep

Az utolsó gyertya is lángra lobbant

22_03_29_erdmost_nincskep

Az utolsó gyertya is lángra lobbant

Advent utolsó vasárnapján Csőzik László polgármester gyújtotta meg az adventi koszorú utolsó gyertyáját. A gyertyagyújtáson Kruppa Levente görögkatolikus parókus köszöntötte az érdieket, majd a VMG kamarakórusa dalolt és az Igraj Kolo Tánccsoport lépett fel.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az esős idő miatt az adventi gyertyagyújtás előtti műsort a művelődési központban szervezték meg. Az eseményen ünnepi köszöntőt mondott Kruppa Levente görögkatolikus parókus, aki arról is szólt, hogy nem elég otthonunkat, a lelkünket és a szívünket is ünnepi díszbe kell öltöztetni.

– A születendő Jézusnak van egy mondása: ahol a kincsed, ott a szíved is. Az összes körülményes készülődés, amit a karácsony előtt teszünk, igényel egy belső készülést is. A szívet és a lelket is készíteni kell egy olyan találkozásra, ami az emberek életében talán évente csak egyszer történik meg. Jézus mondása azt jelenti, hogy ha az embernek az összes kincse a karácsonyi menüben és az ajándékokban van, akkor a menü elfogyasztása és az ajándékok titkainak megfejtése után az embernek elmúlik az öröme is. Ha az ember a lelkében és a szívében is készül, akkor lehet, hogy a naptári napok túlmennek a karácsonyon, de azért az az öröm, ami megszületik a szeretet kapcsolataiban emberekkel és Istennel, az az öröm tartósan is meg tud maradni – mondta el ünnepi köszöntőjében Kruppa Levente görögkatolikus parókus.

A szép szavakat követően a Vörösmarty Mihály Gimnázium diákjai léptek színpadra, a kamarakórus tagjai adtak műsort Hornyák Tamás vezetésével. Ezt követően az Igraj Kolo Horvát Táncegyüttes járta a kolo-t a művelődési központban.

A műsort követően az ünneplők a főtérre vonultak, ahol Csőzik László polgármester meggyújtotta az adventi koszorú negyedik, utolsó gyertyáját is és boldog karácsonyt kívánt minden érdinek.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email