karfiol7_1

ÉrdMost receptsorozat – Így lesz a karfiolból ínyenc fogás

karfiol7_1

ÉrdMost receptsorozat – Így lesz a karfiolból ínyenc fogás

Önmagában is isteni kaja, ízletes, egészséges, kalóriaszegény. Egészben sült karfiol pesztós sajtkrémmel.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Mi az ön kedvenc receptje? Kérjük, küldje el nekünk fotókkal együtt a szerkesztoseg@erdmediacentrum.hu e-mailcímre, és megjelentetjük.

Sült camembert, hal vagy hús mellé pedig tökéletes köret. Nem baj, ha nem kenjük rá az összes sajtkrémes pesztót a karfiolra, utólag, öntetként is remekül működik.

Hozzávalók:

1 közepes méretű karfiol

1 marék bazsalikomlevél

1 ek. fenyőmag (esetleg dió)

1 gerezd fokhagyma

125 g Philadelphia sajtkrém

1 dl görög joghurt

25 g parmezán

némi vaj és olívaolaj

A karfiolt megtisztítottam a leveleitől, megmostam. Egy nagyobb lábasban vizet forraltam, alaposan megsóztam, majd beletettem a karfiolt, virágaival fölfelé.

Fedél alatt nyolc-tíz percig főztem, gyorsan leöntöttem róla a vizet, és hagytam, hogy kicsit kihűljön. Fontos, hogy ne főzzük szét a zöldséget, egyrészt mert így finomabb lesz, másrészt megőrzi a tartását.

A sajtkrémet, joghurtot, összevagdalt fokhagymát, átpirított fenyőmagot (serpenyőben, olaj nélkül egy perc alatt megpirul), reszelt parmezánt (egy keveset meghagytam a tetejére), bazsalikomot, egy-két evőkanálnyi olívaolajat és két csipet sót botmixerrel pépesítettem.

A krémből előbb a karfiol alját kentem meg alaposan, hogy a résekbe is bőven jusson belőle. Aztán megfordítottam, és beletettem a karfiolt egy kivajazott jénaiba.

Mindenütt befedtem a pesztós sajtkrémmel, majd a tetejét megszórtam a maradék reszelt parmezánnal, és meglocsoltam olívaolajjal.

40 percig sült 190 fokos sütőben.

A recept eredetileg a Gusto Magazinban jelent meg.

Mi az ön kedvenc receptje? Kérjük, küldje el nekünk fotókkal együtt a szerkesztoseg@erdmediacentrum.hu e-mailcímre, és megjelentetjük.

Szerző: Scheer Katalin, fotó: Kling József

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email