22_03_29_erdmost_nincskep

Öt nemzet táncát ropják Érden

22_03_29_erdmost_nincskep

Öt nemzet táncát ropják Érden

Mulatni várják a helyieket a hagyományteremtő táncházban.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Görög, ukrán, lengyel, német és horvát táncokkal ismerkedhetnek meg az érdeklődők péntek este a  Magyar Földrajzi Múzeum kertjében. Sőt, nemcsak megismerkedhetnek a tánclépésekkel, de meg is tanulhatják őket az Érdi Nemzetiségek Táncházában.

„Hagyományteremtő céllal tartjuk ezt a rendezvényt, felvezetésként a jövő tavaszra tervezett nemzetiségi népművészeti fesztiválra. A mostani táncházat kibővítve  tavasszal népviselet-bemutatóval, ételkóstolóval és vásárral jelentkezünk majd. Célunk, hogy az érdi nemzetiségek minél több oldalról bemutatkozhassanak” – mondta el az ÉrdMostnak Hudák Ágnes főszervező, az Érdi Horvát Önkormányzat elnökhelyettese.

Hallgassa meg az ÉRD FM interjúját Hudák Ágnessel!

„Augusztus 26-ára kifejezetten táncházi programmal készülünk, a zenei kíséreten kívül minden nemzetiség gondoskodik egy-egy tánctanárról. Lengyelországból direkt erre az alkalomra érkezik egy együttes. Ősszel egy-egy nagyobb táncházat, tavasszal nemzetiségi napot szerveznénk” – tette hozzá Hudák Ágnes. Akitől megtudtuk azt is: az érdi nemzetiségi önkormányzatok nagy örömmel tesznek eleget a felkérésnek.

„Egy-egy ilyen alkalommal nemcsak a nagyközönség ismerhet meg minket, hanem mi, nemzetiségek is egymást” – tette hozzá a főszervező.

A program részleteit az alábbi plakáton mutatjuk:

Archív fotónk egy korábbi horvát nemzetiségi napon készült.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email