22_03_29_erdmost_nincskep

Magyar segítség a keresztény emberek, keresztény kultúra védelmében

22_03_29_erdmost_nincskep

Magyar segítség a keresztény emberek, keresztény kultúra védelmében

A közelgő EP-választás tétje, hogy megőrizzük Magyarországot Magyarországnak, Európát Európának, és ennek része az, hogy megőrizzük a keresztény civilizáció alapjait. Olyan Európát szeretnénk, amely nem a migrációt támogatja, hanem helybe viszi a segítséget oda, ahol baj van, és a sérülékeny közösségeket megvédi - hangsúlyozta Azbej Tristan államtitkár, aki a Fidelitas meghívására érkezett Érdre, és tartott vetített képes előadást a Parkvárosi Közösségi Házban.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az Európai Parlamenti választások tétje – a keresztény kultúra fenyegetettsége címmel tartott előadást a Parkvárosi Közösségi Házban Azbej Tristan, az üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps program megvalósításáért felelős államtitkár.

– A közelgő EP-választás tétje, hogy megőrizzük Magyarországot Magyarországnak, Európát Európának, és ennek része az, hogy megőrizzük a keresztény civilizáció alapjait. Ez egyrészt értékvédelem, másrészt a mi humanitárius programunk, a Hungary Helps esetében valós emberi életmentés, emberek védelme, a világban üldözött keresztény emberek megsegítése – hangsúlyozta az államtitkár, aki arról is beszélt, hogy itt, Európában milyen fenyegetettségnek van kitéve a keresztény kultúra

– Az erősödő neoliberális korszellemnek köszönhetően keresztényellenesség ütötte fel a fejét Európában – ez inkább kulturális támadás. A tömeges, ellenőrizetlen migrációval együtt Európába megérkeztek a muzulmán vallás radikális szárnyát képviselő iszlamisták is, akik fizikai létükben fenyegetik egyrészt a keresztény embereket, másrészt a keresztény kultúrkört. Európában a keresztényüldözésnek „csak” az előjeleit látjuk, azaz népirtásról nem beszélhetünk, de már több keresztény intézményt ért támadás, sőt, 2017-ben a francia Jacques Hamel atyát szentmise bemutatása közben gyilkolták meg. Mi ennek ellenére a Hungary Helps programban nem a keresztényellenességgel foglalkozunk elsősorban, hanem a világon több mint 80 országban diszkriminált, több régióban népirtásnak kitett keresztény közösségek megmentésével és megőrzésével – emelte ki Azbej Tristan, aki előadását kisfilmekkel, fotókkal, rövid történetekkel is illusztrálta, elvezetve közönségét abba a világba, ahol hitükért üldözik a keresztény közösségeket, és beszélt arról is, mit tesz Magyarország, a kormány Hungary Helps programja, illetve a szolidáris magyar emberek jóvoltából.

– Magyarországon az emberek ezt nem érzik a bőrükön, és ameddig ez a kormány marad, nem is fogják érezni. Szeretnénk Európát is megóvni ettől a hatástól. Mindenki, akibe emberségesség és szolidaritás szorult, és ezek az elvek fontosak, együttéreznek az üldözött keresztény közösségekkel, akár az Iszlám Állam által megtámadott, és üldözött keresztény közösségekről beszélünk a Közel-Keleten, akár a Boko Haram iszlamista szektás mozgalom tagjai által Nyugat-Afrikában megtámadott közösségekről – mondta az államtitkár, aki a közelgő EP-választásokról is beszélt:

– Konrad Adenauer, az Európai Unió egyik alapító atyja azt mondta: Európa vagy keresztény lesz, vagy nem lesz. Ezt kellene újra felfedeznie az Európai Uniónak. Mi abban bízunk, hogy az EP-választáson azok a politikusok kerülnek döntéshozó helyzetbe, akik ennek civilizációs jelentőségét megértik. Erről is szól az EP-választás, ez is tétje a voksolásnak. A kampány során azt tapasztaltam, hogy ezt a magyar emberek többsége megértette – ezt már a korábbi magyar parlamenti választásokon is megmutatták, amikor támogatták a kormányt és migrációs politikáját. Vannak persze, akik ezt a fenyegetést megpróbálják bagatellizálni, a keresztényüldözés tényét megpróbálják tagadni – ők azok a magyarországi politikusok, akik a bevándorláspárti nyugat-európai politikusok oldalán küzdenek ebben a kampányban – jegyezte meg Azbej Tristan.

– Olyan Európát szeretnénk, amely nem a migrációt támogatja, hanem helybe viszi a segítséget oda, ahol baj van, és a sérülékeny közösségeket megvédi. Ezáltal csökkenti a migrációs nyomást Magyarországon és Európában, és ezzel megteremti a fenntartható jövőt – hangsúlyozta.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email