22_03_29_erdmost_nincskep

„Magyarország jó pályán halad”

22_03_29_erdmost_nincskep

„Magyarország jó pályán halad”

Az Európai Parlamenti választás tétjéről, az illegális bevándorlás veszélyeiről beszélt Aradszki András országgyűlési képviselő májusi sajtótájékoztatóján. A nemzetközi problémák mellett a választókerületben zajló fejlesztésekről és sikerekről is beszámolt a képviselő. VIDEÓVAL FRISSÍTVE.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Aradszki András májusi sajtótájékoztatóját azzal kezdte, hogy immár jól látható, hogy az Európai Parlamenti választás irányát az illegális bevándorlással kapcsolatos megoldási javaslatok határozzák meg. 

– Fontos kérdés azt eldönteni, hogy hol maradjon a döntési pozíció a bevándorlással kapcsolatban. A bevándorlást ellenző országok továbbra is ragaszkodnak ahhoz, hogy ezeket a döntéseket a saját országukban kell meghozni és nem szabad átengedni Brüsszelnek, mert az eddig is negatív hatással bírt az európai kultúrára, a nemzetek szuverenitására és az európai biztonságra. Az illegális, ellenőrizetlen bevándorlással számottevő iszlám terrorista érkezhetett a különféle országokba, így például Magyarországra is. Ezeket az embereket nem tudjuk és nem is lehet ellenőrizni, ezért a biztonság szempontjából nagyon fontos, hogy ne kerülhessenek be az Európai Unió területére – fogalmazott az országgyűlési képviselő, aki azt is hozzátette, hogy a bevándorláspárti országok ezzel a megoldással kívánnak élni a demográfiai krízis orvoslására. 

Holott, mint fogalmazott: „a bevándorlók döntő többsége nem beszéli az adott ország nyelvét, szakmai képesítése nincs vagy annak a szintje nem éri el az Európában elvártakat és mindemellett azt tartják elfogadhatónak, hogy elszeparáltan éljenek, nem asszimilálódnak, nem válnak az adott társadalom integrált részévé. Sőt, többen vannak, akik megtagadják az adott ország nyelvének elsajátítását és azt, hogy beilleszkedjenek abba a társadalmi viszonyrendszerbe, amit számukra az adott ország kínál. Azt is hozzá kell tenni, hogy az ellátásuk is jelentős összegeket von el a gazdaságtól és az adott ország szociális szolgáltatási rendszerétől”.

– Az illegális bevándorlással szemben világos a magyar kormány és Orbán Viktor üzenete: Magyarországot meg kell tartani Magyarországnak, az illegális bevándorlást meg kell akadályozni, a rászorultakon a saját hazájukban kell segíteni. E tekintetben nagyon fontos a Hungary Helps program, amely több helyen épített lakásokat, kórházakat, iskolákat, ahol szükség volt rá és helyi szinten nyújt támogatást. Ehhez csatlakozott Lengyelország is – emelte ki Aradszki András. 

Hozzátette, hogy Magyarországon nőnek az átlagkeresetek, az idei februári átlag 12,1 százalékkal lett magasabb, mint tavaly februárban. Ez azt jelenti, hogy 230 ezer forint a nettó átlagjövedelem, és majdnem 346 ezer forint a bruttó átlagkereset – ismertette az országgyűlési képviselő. 

– Emellett folyamatosan javul a foglalkoztatottság, már most elértük a 2020-ra kitűzött célt, mely szerint 70 százalékos lesz a foglalkoztatottság aránya a munkaképes lakosság körében. Jelenleg 69,9 százalékot mért a KSH. Nem az eladósodottság szolgálja a keresetek hátterét, mint 2002 és 2010 között, amikor a keresetek mögött nem volt teljesítmény, hanem hitelből biztosították a keresetnövekedést. Ezzel mintegy kiszolgáltatták az országot a 2008-as gazdasági válságnak. Magyarország jó pályán van, el tudjuk érni remélhetőleg, hogy 2030-ra Európa első öt legjobban élhető országa közé kerüljön – tette hozzá Aradszki András.

A képviselő a választókerület sikereiről is beszámolt sajtótájékoztatóján. Mint mondta, Tárnokon felavatták a Heinrich Antal Kulturális Központot, átadták a CT készüléket Törökbálinton a Tüdőgondozóban.

– Azt a konkrét ígéretet kaptuk az intézményvezetőtől, hogy ezt a korszerű készüléket természetesen nem csak a tüdőkórház betegei használhatják majd, hanem egyszerű beutalási rendszerrel az egész járás, a környező települések betegei számára is rendelkezésre fog állni. Érden végéhez közeledik az egészségügyi központ felújítása, emellett tovább folytatódnak az útépítések, útfejlesztések, több helyen a kereszteződéseket is kezdik rendbehozni. A Felső-Parkvárosi általános iskola területátadása is hamarosan megvalósul és elkezdődik a beruházás.  – zárta szavait Aradszki András. 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email