22_03_29_erdmost_nincskep

Egy jó szakmunkás nettó 400-450 ezret is megkeres Érden

22_03_29_erdmost_nincskep

Egy jó szakmunkás nettó 400-450 ezret is megkeres Érden

Egyre több olyan magyar tulajdonú cég van az építőiparban, amely munkakörülmények, fizetés és egyéb juttatás tekintetében a nyugat-európai építőipari vállalkozásokhoz képest versenyképes ajánlatot tud kínálni.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) által létrehozott Építőipari Hazahívó Programról több mint 50 ezer Németországban élő magyar építőipari dolgozót értesítettek, a rendezvényre négy meghatározó magyar nagyvállalat – a Duna Aszfalt Zrt., az Óbuda Group, a VIV Csoport és a ZÁÉV Zrt. – konkrét ajánlatokkal készült, a kereseti lehetőségek mellett a szakmai továbbfejlődés lehetőségeit és a karrierút tervezését is bemutatták az érdeklődőknek. A kormányzati támogatásokról, az adórendszer kedvezményeiről pedig a Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára adott tájékoztatást.

A tervező és kivitelező vállalkozások üzleti tevékenységét legnagyobb mértékben akadályozó tényező a szakmunkás- és mérnökhiány. A képzett munkaerőhiány részleges pótlásának egyik lehetősége, hogy a külföldön munkát vállalt szakmunkások és mérnökök egy része hazajön és itthon találja meg számításait az építőiparban. Ennek előfeltétele, hogy a jelenlegi építésgazdasági helyzetről hiteles információkat és konkrét munkavállalási lehetőségre ajánlatokat kapjanak az érdeklődők.

„Magyarországon tartósan nagyon sok munka van és lesz az építőiparban, a sikeres cégek által kínált legális munkalehetőségekhez kapcsolódó bérek már most elérik a kinti kereset 65-70 %-át, és ehhez jönnek még a kedvező munkavédelmi, munkaegészségügyi feltételek, a továbbképzés és karrier tervezés, valamint a családokat érintő állami támogatások, aminek összességében hazahívó ereje lehet” – hangsúlyozta Koji László, az ÉVOSZ elnöke.

Koji László elmondta, hogy :

BUDAPESTEN ÉS KÖRNYÉKÉN EGY JÓ SZAKMUNKÁS MOST MEGKERESI A NETTÓ 400 000–450 000 FORINTOT. A TECHNIKUSI VÉGZETTSÉG ÉS KÉPESSÉG ESETÉN 500 000 FORINT NETTÓ JÖVEDELEM IS ELÉRHETŐ, HA MEGVAN MÖGÖTTE A TELJESÍTMÉNY.

Magyarország Müncheni Főkonzulátusa is részt vett az esemény megrendezésében, a Főkonzulátus olyan új területeken keresi a kapcsolódási pontokat a bajor partnerekkel, ahol közreműködés nélkül nem, vagy csak nehezen születhetne együttműködési lehetőség a hazai cégek számára. Németország évek óta Magyarország első számú kereskedelmi partnere, Bajorország pedig még a német tarhttps://erdmost.hu/wp-content/uploads/2021/06/business-blog-session-cover-img-03.jpgányok között is kiemelkedő helyet foglal el a gazdasági kapcsolatokban.Aa kereskedelmi volumen az elmúlt 10 évben csaknem megduplázódott és 2019-ben 14,75 milliárd eurós értékkel új rekordot ért el. A Németországból érkező beruházások 27,6 %-a származik bajor vállalatoktól.
 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email