22_03_29_erdmost_nincskep

Női kézi: „Sokkal precízebben, körültekintőbben kell játszanunk”

22_03_29_erdmost_nincskep

Női kézi: „Sokkal precízebben, körültekintőbben kell játszanunk”

A koronavírus-járvány miatt nem tudott az első NB I/B-s szezonjában visszajutni az élvonalba a Moyra Budaörs Handball női kézilabdacsapata, de Buday Dániel együttese az előző kiírást hibátlan mérleggel nyerte meg, újoncként viszont a bennmaradásban bízik.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Mint a vezetőedző, Buday Dániel a klub honlapján elmondta, a nyári felkészülés zavartalan volt, mérkőzésről mérkőzésre léptek előre, de folyamatosan kísérletezgettek is az összetétellel.

„Gyermeteg hibák és bíztató momentumok is jelentkeztek bőséggel, ugyanakkor teljes képet tétmeccsen, éles körülmények között kapunk majd”

– húzta alá Buday Dániel, megjegyezve, az ajándék percek a tétmeccseken elfogynak, mostantól csak a teljesítmény számít.

Az NB I mezőnyével kapcsolatban kifejtette, továbbra is a K&H liga a világ legerősebb bajnoksága, de sűrű a mezőny. El kell telnie négy-öt fordulónak, hogy tisztuljon a kép, a Budaörsnek pedig bele kell erősödnie a ligába, a játékosoknak fel kell venniük a versenyt mind sebességben, mind erőben, mind dinamikában a riválisokkal.

„Az utolsó percig éles, kiélezett csatákban kell fizikálisan és fejben helytállnunk, minden egyes mozzanatnak – egy kipattanónak, egy fegyelmezetlenségnek, egy hetesnek, egy sáncnak –, komoly jelentősége lesz. Sokkal precízebben, körültekintőbben kell játszanunk elsőtől az utolsó percig”

– fogalmazott Buday Dániel.

A vezetőedző kitért rá, éles váltás lesz az NB I, hiszen az élvonalban már nem fogják megnyerni minden meccsüket, mint a másodosztályban.

„Minden mérkőzésen nyerni akarunk, a tudásunk legjavát szeretnénk nyújtani, de nem szabad elveszteni a hitünket akkor sem, ha kezdetben az eredmények kedvezőtlenül alakulnak majd. Fiatal feljutó csapatként a minimális cél a biztos bentmaradás. Ez elvárás, ugyanakkor a játékosaimra sem szeretnék felesleges nyomást helyezni”

– emelte ki a vezetőedző.

A Budaörs a női kézilabda NB I 2021/22-es idényét szeptember 11-én, 18 órától az MTK Budapest vendégeként kezdi meg az Elektromos Sportcsarnokban.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email