22_03_29_erdmost_nincskep

A Hamar család lett az év érdi családja

22_03_29_erdmost_nincskep

A Hamar család lett az év érdi családja

Az Év Családja Díj annak az Érden élő családnak adományozható, amelynek tagjai mindennapi életükkel, munkálkodásukkal, gyermekeik nevelésével, taníttatásával, családtagjaik gondozásával, közéleti szerepvállalásukkal is példaként állíthatók a város közössége elé. Idén a díjat a Hamar család kapta.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Szent István-napján, a Magyar Államalapítás ünnepén adták át Érden a városi kitüntetéseket a Magyar Földrajzi Múzeum kertjében. Az Érd Családja Díjat idén Hamar József és Gabriella családja nyerte el.

Hamar József és Gabriella az 1980-as években, egy táncház találkozón ismerkedtek meg. Nemsokára örök hűséget esküdtek, és azóta 7 gyerek és 2 unoka mutatja családszeretetüket. Csaknem 30 esztendeje, 1992 óta élnek Érden.

József tájépítész, a Lechner Tudásközpontban és elődjeinél dolgozik évtizedek óta. Gabriella matematikusként végzett. A gyermekeik felnevelését követően matematika tanári végzettséget szerzett, és azóta már egy kisebb generációt terelgetett a matematikai gondolkodás útján.

Családjuk és munkájuk mellett a közösségi életben is igen sokat tevékenykednek. Az Ága-Boga Nagycsaládosok Érdi Egyesülete alapító tagjai. József évtizeden keresztül volt az elnökség tagja. Részt vett az Érdi Hungarikum Klub alapításában is.

Gabriella kerékpárral közlekedik a városunkban, amikor csak teheti, sokaknak mutatva példát, hogy ez a dimbes-dombos Érden sem lehetetlen feladat. 

A házaspár a  Naprózsafa Hagyományőrző Néptánc Egyesület tagjaiként településünk környékét gyakran kapnak felkéréseket rendezvényeken való fellépésre.

Józsefnek szenvedélye a fotózás, képei több kiállításon voltak már láthatók Érden és szülőhelyén, Mezőszilason.
 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email