22_03_29_erdmost_nincskep

Ketten kaptak Érdi Közszolgálati Díjat

22_03_29_erdmost_nincskep

Ketten kaptak Érdi Közszolgálati Díjat

Szent István-napján, a Magyar Államalapítás ünnepén adták át Érden a városi kitüntetéseket a Magyar Földrajzi Múzeum kertjében. Az idei évben a közszolgálati díjat Krasznainé Simonyai Tímea és Kaczurné Dobó Mária kapta, hosszú időn át végzett kiemelkedő munkájuk elismeréséül.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Érdi Közszolgálati Díj adományozható azoknak a személyeknek és közösségeknek, akik a város közéletében köztisztviselői, vagy közalkalmazotti szolgálatában hosszú időn át kiemelkedő munkát végeztek, vagy valamely jelentős szellemi alkotással járultak hozzá a közszolgálat színvonalának emeléséhez, s ezzel általános elismerést vívtak ki az ügyfelek és a szolgáltatást igénybe vevők körében. 

Az Érdi Közszolgálati Díj idei egyik kitüntetettje Krasznainé Simonyai Tímea Hajnalka közbiztonsági referens.

Ha Érden bármilyen katasztrófa, veszélyhelyzet történik, legyen szó kigyulladt buszról, esőzések miatti áradásról, tűzesetről, rendezvények biztosításáról, akkor a Polgármesteri Hivatal köztisztviselői közül Krasznainé Simonyai Tímea neve jut az eszünkbe, és 100 százalékig biztosak lehetünk abban, hogy a katasztrófahelyzet megoldódik. Közbiztonsági referensként rendíthetetlenül óvja az érdi lakosokat a veszélytől. Koordinál, szervez, összehangol, és saját biztonságát félretéve tesz meg mindent annak érdekében, hogy munkáját maximálisan elvégezhesse.

Krasznainé Simonyai Tímea 1990. június 16. napján, mindössze 19 évesen, született érdiként került a Polgármesteri Hivatalhoz, mint a Műszaki Iroda előadója. Már ekkor töretlen lelkesedéssel és kíváncsisággal vágott bele a köztisztviselői munkába. Mindig újabb és újabb területet szeretett volna megismerni, ezért a Műszaki Irodát követően az Építéshatósági Csoportnál, a Városrendészeti Csoportnál, valamint a Városfejlesztési és Városüzemeltetési Irodán is hosszú évekig végzett el különböző feladatokat, amelyekben mindig megmutatkozott professzionalitása, hivatástudata, segítőkészsége.

Immár 31 éve dolgozik a városért és lakóiért. Két gyermekének nevelése és a munka mellett 2012-ben igazgatásszervezői diplomát szerzett a Budapesti Corvinus Egyetemen. 

Az évek során egyre jobban megismerte a bővülő város sajátosságait és az itt élő embereket, a felmerülő problémákkal együtt, amelyek megoldását a sajátjának érezte. Ennek köszönhető, hogy 2017-ben a Katasztrófavédelmi Oktatási Központban közbiztonsági referensi vizsgát tett, és szinte a teljes életét Érd polgárainak védelmére tette fel. Neki nem számít, hogy mikor van vége a munkaidőnek, hogy éppen éjszaka van vagy a szabadságát tölti, mindenki mást a saját maga elé helyezve megy, hogy az érdiek biztonságban érezhessék magukat. Mint közbiztonsági referens sok alkalommal találkozott segítségre szoruló, bajba jutott emberekkel, és higgadtságával lelket öntött beléjük.

Jelentősen hozzájárult ahhoz, hogy Érd Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalában a koronavírus-járvány nem okozott kezelhetetlen helyzetet. Krasznainé Simonyai Tímea a pandémiás időszakra időben felkészült, a védelmi raktár tisztítószerei, maszkok, tesztek glédában sorakoznak, a hivatali teszteléseket koordinálta és a védelmi terv készítését is teljesítette.

A nap bármely időszakában utolérhető, kiváló kapcsolatokat alakított ki a rendőrséggel, a tűzoltósággal, a mentőkkel és a polgárőrséggel, ezek a szervezetek is bármikor számíthatnak rá, hiszen teherbírása irigylésre méltó.

Az Érdi Közszolgálati Díjat 2021-ben Kaczurné Dobó Mária is kiérdemelte.

Érden 1995 óta végzi munkáját. Dolgozott a Kincses óvodában, valamint a Gondnokságon is.  A Szivárvány Óvodában 2008 óta tevékenykedik, mint óvodatitkár. Hat tagóvoda dolgozói ismerik, szeretik.

Aki ismeri a személyiségét és a munkája minőségét, tudja, hogy nincs olyan feladat, amit ne kérhetnének tőle az óvoda munkatársai. Mindig kedves, pozitív a hozzáállása mindenhez és mindenkihez. Munkájában a maximalizmusra törekszik, kezei közül csak pontos, precíz anyagok kerülnek ki.

Az, hogy az Érdi Szivárvány Óvoda zökkenőmentesen tud működni, nagymértékben neki is köszönhető. Az intézmény egyik motorja. Mindent megcsinál, legyen az normatíva vagy statisztika. Intézi a leltározást, a gyerekek adatainak a kezelését, lemásolja a ballagóknak a verseket, feladja a fényképezés után a rendeléseket, kapcsolatot tart a karbantartókkal, intézi a telefonokat, megírja az e-maileket, útbaigazítja a szülőket. A dolgozók ügyes-bajos dolgait is intézi, nélküle nehezebb lenne a nevelőtestület élete.

A közösségért végzett tevékenysége is jelentős. Az óvoda rendezvényein, a szülők-nevelők bálján, a nevelőtestületi kirándulásokon, a nevelésnélküli munkanapokon mindig aktívan részt vesz, hozzájárul a sikeres lebonyolításhoz. A munkaközösség fontos, nélkülözhetetlen alakja.

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email