22_03_29_erdmost_nincskep

Utaznának az Érd környékiek is

22_03_29_erdmost_nincskep

Utaznának az Érd környékiek is

Januárban elmaradt a máskor szokásos év eleji szállásfoglalási roham, majd februártól élénkült a kereslet, de korántsem a régi. Egy érdi utazási iroda szerint a bezártság meghozta ugyan a kedvet, de az emberek még mindig óvatosak. Szerintük igazi áttörést a vakcina útlevél jelentheti majd.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az érdi Domi Tours utazási iroda foglalásai is jelentősen visszaestek, de az érdeklődés egyáltalán nem hagyott alább. Domokos Gyuláné, a cég vezetője elmondta, legalább másfél-két év kell, mire visszaállhat a korábbi tendencia és az emberek mernek utazni. A legnépszerűbbek jelenleg a körutazások és a török, valamint a görög desztinációk. 

„Míg két évvel ezelőtt dübörgött az előfoglalás, azzal szemben most csak a hajlandóság látszik. Rengetegen érdeklődnek, vannak is előfoglalásaink, de ez köszönhető a kedvező feltételeknek is, van amire 0 forint befizetéssel le lehet csapni, ezeket március 31-ig kell véglegesíteni. Ha lehetségessé válik az üdülési programokat PCR teszt nélkül igénybe venni, akkor azt várjuk, hogy ezekre nagyon megugrik majd az utazási szándék. Ugyanakkor nagyon nagy a visszaesés, a korábbi 100 százalékos kihasználtságunk most csupán 5 százalékos.” – nyilatkozta a cégvezető. 

***

A Világgazdaság szerint a nyári szezon kimondottan erősnek ígérkezik, és a szomszédos országok üdülőhelyei közül a horvát tengerpart lesz a legvonzóbb úti cél.

Szigetvári József, a Szallas.hu Zrt. vezérigazgatója erős előszezonra és forgalmas nyárra számít, főként pedig arra, hogy olyan korán és pontosan láthatják a nyári szezon számait, mint még soha: felértékelődött az előre tervezés, a last minute nyaralási döntésekre pedig nem marad mozgástér – írja az MTI.

A járványügyi korlátozásokban érintettek, a kényszerszünetre ítélt szolgáltatók és a bezárt boltok most kéthetes kényszerszabadságra küldik alkalmazottaikat, ami negatívan hat majd a turizmusra, mert csökkennek a főszezonban nyaralásra fordítható napok, és rövidebb lesz az átlagos foglalási idő is. Ez a szálláshelyek mellett a szállásfoglalóknak is kiesés lesz. A legnagyobb magyarországi szállásfoglaló oldal forgalma tavaly alig feleakkora mértékben esett vissza, mint a nagy nemzetközi portáloké, mert minden országban, ahol jelen van, a belföldi piacra fókuszál. Tavaly mintegy 22 százalékkal esett az öt országban aktív Szallas.hu csoport bevétele – közölte a vezérigazgató. A csoporton belül jelentősek az egyes országok közötti eltérések: míg a magyarországi piacon 20 százalék körüli mértékben, Romániában jóval szerényebben, Horvátországban viszont 70 százalékkal maradt el a bevétel az előző évitől az alig több, mint egy hónapra szűkült nyári szezon miatt. A külföldi nyaralást tervezők közül tízből nyolcan Európába mennének, ennek a csoportnak az ötöde Horvátországba utaznának. Tízből egy utazni vágyó menne Európán kívülre, ugyanennyien meg bizonytalanok.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email