22_03_29_erdmost_nincskep

Érden lesz egynapos sebészet

22_03_29_erdmost_nincskep

Érden lesz egynapos sebészet

Kásler Miklós emberi erőforrások minisztert elrendelte az egynapos sebészeti ellátások azonnali felfüggesztését a kórházakban pénteken. Mivel a Dr. Romics László Egészségügyi Intézmény nem kórház, úgy értelmezik, hogy ahogy ősszel, náluk most is tovább folyhat a munka, és nem áll le az ellátás.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma azt közölte: világszerte, így Magyarországon is erőteljesen emelkedik a megbetegedések és halálozások száma a koronavírus-járvány harmadik hullámában a vírusvariánsok, egyebek között a brit mutáció megjelenése miatt. Az egyre növekvő számú koronavírusos betegek folyamatos ellátásának biztosítása, a járvány megfékezése, valamint a kórházak tehermentesítése érdekében a minisztere ma délután utasítást adott ki valamennyi aktív fekvőbeteg-ellátást nyújtó egészségügyi intézmény és az Országos Mentőszolgálat vezetője részére az egynapos sebészeti ellátások azonnali felfüggesztéséről.

A miniszter korábban, a járvány kedvező alakulásának köszönhetően, 2021. február 3-tól rendelte el az egynapos sebészeti ellátások újraindítását, amelyet – tekintettel a vírusvariánsok fokozott terjedési képességére – most azonnali hatállyal visszavont. A visszavonás mindaddig érvényben marad, amíg a járványhelyzet indokolja – derül ki az Emmi közleményéből.

Közben Bárány Zsolt, a Dr. Romics László Egészségügyi Intézmény főigazgatója a Facebookon közölte, hogy az érdi rendelő  továbbra sem kórház, így egyértelmű utasításig nem állítják le az egynapos sebészetet – ahogy novemberben sem.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email