22_03_29_erdmost_nincskep

Teszteléssel zárult a szünet

22_03_29_erdmost_nincskep

Teszteléssel zárult a szünet

Az érdi pedagógusok mintegy harmada-negyede vett részt a hétvégén az ingyenes és önkéntes covid-tesztelésen. Kollégánk négy iskolát hívott fel, és mint megtudta, csak egy helyen találtak pozitív esetet. Arra is rákérdezett, hogy a diákoknál tudnak-e koronavírusos megbetegedésről.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Érdi óvodai és iskolai dolgozók is részt vettek a hétvégi ingyenes és önkéntes koronavírus-tesztelésen. Városunkban a Budai úton, az Érdi Járási Hivatalban jelölték ki a mintavevő pontot, de azok a tanárok, akik Budapesten vagy más településen élnek, választhattak másik helyszínt is, hiszen az érdi csak egy volt az országos 99-ből.  A cél az volt, hogy még a tanítás megkezdése előtt kiszűrjék a pozitív eseteket. 

Az ÉrdFM 101,3 riportere, Szabó Beáta több iskolát is megkeresett hétfőn. Mint megtudta, a Bolyaiban a pedagógusok majdnem egyharmada élt a lehetőséggel, és egy pozitív esetet szűrtek ki. Az érintett munkatársat tíz napra karanténba helyezték. Az iskola több dolgozója átesett már a fertőzésen a téli szünet előtt, a diákoknál nincs nagyobb hiányzás az átlagosnál.  

A Gárdonyi iskolában is sokan éltek a lehetőséggel, pozitív eredmény nem volt. A gyerekek közt kevés a hiányzó. Négyen-öten azért nem járnak iskolába, mert valamelyik hozzátartozójuk krónikus beteg. Ezek a diákok egyéni tanrendben tanulnak most. 

A Marianum iskola pedagógusainak mintegy negyede ment el az önkéntes tesztelésre, pozitív eset nem volt. Az egész iskolában mindössze tizenhárom hiányzó van. 

VMG tantestületének mintegy harmada élt a lehetőséggel, és mindenki negatív lett. A gimnáziumban 9-ik osztálytól felfelé még online oktatás van, csak a kisgimnazisták (5-től 8-ig osztály) járnak be az iskolába. Karantént nem kellett elrendelni, a négyből három osztály teljes létszámmal kezdte meg a hetet a szünet után. Tudomásuk szerint az otthon tanuló 9-12-es gimnazisták közt sincs fertőzött, de mielőtt újraindul a jelenléti oktatás, felhívják majd a szülők figyelmét, hogy csak az egészséges gyerekek jöhetnek vissza az iskolába.

hétvégi gyorsteszteken 20 ezer 744 óvodai és iskolai dolgozó vett részt, egy százalékuk, 209 ember koronavírustesztje lett pozitív – mondta a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára hétfőn.

A hétvégi gyorsteszteken országosan 20 744 óvodai és iskolai dolgozó vett részt, egy százalékuk, 209 ember koronavírustesztje lett pozitív –  mondta György István, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára az operatív törzs online sajtótájékoztatóján. 
 

 

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email