szemek maszk, doktornő

Elég volt: 13 év után ezért hagyta el praxisát az érdi háziorvos

szemek maszk, doktornő

Elég volt: 13 év után ezért hagyta el praxisát az érdi háziorvos

Beta Borbála egy kormányzati döntés miatt választotta inkább a magánegészségügyet.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

„Az utolsó csepp a pohárban  az ügyeleti rendszer bevezetése volt” – mondta a Telex és a Deutsche Welle közös riportjában Dr. Beta Borbála érdi háziorvos, aki az állami alapellátás helyett a magánellátásban, üzemorvosként fog elhelyezkedni.

Betának így ugyanazért a fizetésért csak heti négy napot kell dolgoznia, és azt a szakmát űzheti, amit igazán szeret. Úgy véli, a kormány bármikor tovább növelheti a háziorvosokra rótt terheket. „Hogy a kétszer hat óra ügyeletből mikor lesz négyszer hat és ötször hat. És ami nagyon fontos nekem, hogy mikor fogják bevezetni, hogy gyerekeket kellejen ellátnom, mert azt biztos, hogy nem vállalnám” – mondta a Deutsche Welle riporterének. Beta  Borbála utóbbit azzal magyarázta, hogy nem gyerekorvos.

A riportban megszólalt Dr. Bózsik Attila ortopéd sebész is, aki 17 évig dolgozott a Honvédkórházban, de ma már teljes állásban a Doktor24 magánegészségügyi szolgáltató orvosa. Elmondása szerint nem az anyagiak vezérelték elsősorban, amikor elhagyta az állami rendszert. „Nem a több pénzért jöttem ide, hanem a szakmáért és a nyugalomért. Nem akarok többet szembeszéllel haladni” – mondta.

Beta Borbála és két másik érdi háziorvos ( Dr. Antunovits Helga, Dr. Horváth Ildikó) várható távozásáról már augusztusban beszámolt az Érd Most, arról is írtunk, hogy a felmondások oka az orvosok által kiszámíthatatlannak érzett új ügyeleti rendszer lehet. A három szakember távozása ugyanakkor nem jár az érdi háziorvosi körzetek felszámolásával: továbbra is megmarad mind a 14 körzet, a rendeléseket szükség esetén helyettesítésben látják el.  Az is jó hír, hogy a három érintett körzetből kettő már új orvosra talált.

Unplash: Ani Kolleshi / A kép illusztráció!

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email