programajanlo_borito_24_10_jo

Floorball kupa, musical gála és séta az érdi kincsekhez

programajanlo_borito_24_10_jo

Floorball kupa, musical gála és séta az érdi kincsekhez

Október harmadik hétvégéjének érdi és környékbeli eseményeiből szemezgettünk.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A hétvége közeledtével ismét körbenéztünk, hogy mivel tölthetjük a szabadidőnket a következő napokban, feltéve, hogy Érden vagy annak környékén leszünk, és nincs jobb dolgunk.

Úgy fest, nem múlhat el hét anélkül, hogy ne legyen valamilyen kikapcsolódási lehetőség a helyi nyugdíjas korosztálynak kitalált „Idősen, aktívan Érden” elnevezésű programsorozat keretében. Most sincs ez másképp, ezúttal egy úgynevezett „szalondélutánra” várják az idősebbeket, ami egy zenés, táncos batyus-bál lesz október 18-án, pénteken 13 órától a Szepes Gyula Művelődési Központban.

Az érdi nyugdíjasoknak nincs idejük unatkozni

Október 18-án a szokásos helyszínen és 17 órai kezdéssel az Érdi Filmklub is folytatódik az Érdi Galériában. Akik elmennek, azok a „Ruben Brandt, a gyűjtő” című magyar animációs filmet tekinthetik meg, Seres Sándor filmklubvezető-helyettes szakértő kommentálásának kíséretében.

Az érdi Duna-parton néhány éve felfedezett kincsről bizonyára sokan hallhattak már, hiszen az országos jelentőségű leletnek messzi földre eljutott a híre. Ennek ellenére akadhatnak, akik a saját szemükkel a mai napig nem látták sem az elsüllyedt bárkából előkerült pénzérméket, sem pedig a helyet, ahol megtalálták azokat. Számukra lehet hiánypótló az a szombat délelőtt fél 11-kor kezdődő program, amire a jól ismert érdi lokálpatrióta, Süle Zsolt szervezésében kerül sor.

Pillanatkép az érdi kincsleletet bemutató kiállítás megnyitójáról

Nem Érd, viszont helytörténet. Október 19-én 10 órától Vukoszávlyev Zorán építészmérnök, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem docense egy séta keretében mutatja be a Budafokon található, úgynevezett „kísérleti lakótelepet„. Mivel itt van a szomszédban, érdemes ezen a lehetőségen is elgondolkodni.

No, de vissza Érdre. Szintén október 19-én, szombaton 10 órától az Érdi Galériában is különleges eseményeknek lehetünk szem-, és főképp fültanúi. Ha kíváncsiak rá, miképpen is hangzik a közel-keleti ütőhangszeres zene, akkor mindenképp látogassanak el a helyi képtárba.

És ha már képek, 15 órától a Parkvárosi Közösségi Házban „Kapcsolódás” címmel a helyi képzőművészek közössége, a KÉK tart kiállításmegnyitót.

Eseménydús nap lesz a szombati a Parkvárosi Közösségi Ház életében, hiszen a tárlat után néhány órával már elektro-swing dallamok verik fel az épület csendjét, amikor is a Catsby nevű formáció lép a kultúrház színpadára. A Parov Stelart és Caro Emeraldot megidéző érdi kötődésű zenekar koncertje 20 órakor kezdődik.

Aki viszont inkább egy másik korszak zenéjében szeretne elmerülni, annak figyelmébe ajánljuk a Creedence Clearwater Reborn együttes koncertjét, akik a Blues Tanyán muzsikálnak szombat este 20 órától. Ha valaki a nevük alapján nem sejtené, ők az amerikai rockzene egyik klasszikusának, a Creedence Clearwater Revival-nek állítanak emléket.

Művészet után egy kis sport. Az érdi labdarúgók aktuális, vasárnapi meccse mellett például a hétvégén rendezik meg a II. Czitrom András Hungária Kupát is, ami – állítólag – hazánk egyetlen nemzetközi floorball eseménye. A már pénteken útjára induló, háromnapos sporteseményen a magyar női és férfi válogatott mellett pályára lép még a brit, az osztrák, a szlovák, valamint a szlovén csapat is. Szóval, aki egy nem mindennapi sportélményre vágyik, annak irány az érdi Batthyány Tornacsarnok.

Ilyen egy floorball meccs

Válogatott sportolókat láthatnak azok is, akik szombaton 16 órára kilátogatnak az Érd Arénába, ahol a Fradi női kézilabdázói játszanak Bajnokok Ligája mérkőzést a szlovén Krim Ljubljana ellen.

Ugyanakkor némi energiát és szabadidőt a hét utolsó napjára is érdemes tartalékolni, hiszen október 20-án, vasárnap 19 órakor egy nagyszabású musical gála veszi kezdetét a Szepes Gyula Művelődési Központban. Az előadásban a budapesti Operettszínház és Madách Színház színészeit: Kardffy Aishat, Serbán Attilát és Kerényi Miklós Mátét is láthatjuk.

Kerényi Miklós Máté

„Ki ne ismerné azokat a nagy, már-már slágernek számító musicalaket, mint Rómeó és Júlia, Rebecca, Mozart, Abigél, A macskák, Az Operaház fantomja, József és a Színes Szélesvásznú Álomkabát vagy a Jézus Krisztus szupersztár? Tartsanak velünk és sírjanak újra Rómeó és Júlia tragikus szerelmén vagy repüljenek együtt Aladdin csodaszőnyegén a csillagok között…”

– írják a szervezők.

Ehhez és a többi programhoz is jó szórakozást kívánunk!

Címlakép és belső képek: ÉrdMost, Freepik, Facebook/Kerényi Miklós Máté - Hivatalos Oldal videó: YouTube/Catsby

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email