gyekiczki_marton

Gyekiczki Márton: „Orbán Viktort hiteltelenné tettem!”

gyekiczki_marton

Gyekiczki Márton: „Orbán Viktort hiteltelenné tettem!”

Az érdi politikus azok nevében szólalt meg, akiknek elege van már a lopásból, az ország vagyonának kiárusításából.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Én minden magyar embert, így az érdieket is képviseltem azzal, amit tettem Strasbourgban – fogalmazott Gyekiczki Márton a keddi politikai akciójával kapcsolatban.

Ahogy arról az ÉrdMost is beszámolt, a Szövetség Érdért önkormányzati képviselője nem mindennapi formáját választotta a kérdezésnek Orbán Viktor nemzetközi sajtótájékoztatóján. A néhány perce tartó eseményre berohanva kérdezte meg a miniszterelnöktől, hogy mennyiért árulta el a hazát, miközben a fiatal DK-s politikust a biztonsági őrök a földre teperték és kivezették a teremből.

Gyekiczki elmondta, hogy azok nevében szólalt meg, akiknek elege van már a lopásból, az ország vagyonának kiárusításából. Hozzátette: akcióját a többség támogatta, szerinte annak pozitív fogadtatása volt a különböző közösségi felületeken.

„Sokak szerint ez egy elképesztően bátor cselekedet volt és a szívükből szóltam, így örülök, ha valaki úgy érzi, hogy az ő hangját is hallattam az Európai Parlamentben”

– mondta az ÉrdMostnak.

Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció EP-képviselője Facebook-oldalán kockázatosnak nevezte az akciót, de szerinte a magyarok kérdését fel kellett tenni Orbánnak, erről pedig egy közös fotóval emlékezett meg aznapi bejegyzésében. Gyurcsány Ferenc is támogatásáról biztosította a fiatal érdi képviselőt, ugyanis büszke arra, amit tett.

„Kövér tőlem elvehette a szót a parlamentben, amikor árulónak neveztem a kormányt, de megmondtuk akkor is, mindig és mindenhol el fogjuk mondani: Magyarországnak ma áruló kormánya van! Büszke vagyok Gyekiczki Marcira, hogy Orbánt ezzel Strasbourgban is szembesítette!” – fogalmazott bejegyzésében a DK elnöke.

Gyekiczki arra a kérdésre, hogy mit vár ezektől a megmozdulásoktól, úgy fogalmazott: Orbán Viktor azért ment Strasbourgba, hogy beszéljen a politikai víziójáról. A miniszterelnök mindezt nem tudta elmondani, mert mindenki azzal foglalkozott, hogy Orbán megijedt az eseményektől.

„A miniszterelnök megijedt a DK tagjától, a Szövetség Érdért képviselőjétől. Egyszerűen azt értem el, hogy Orbán Viktort hiteltelenné tettem”

– hangsúlyozta.

Az érdi politikai élet sem hagyta szó nélkül az esetet. Az Érden két ciklus óta ellenzéki szerepbe szorult helyi Fidesz elnöke, Gasparik Gábor videóüzenetben lemondásra szólította fel az újdonsült képviselőt.

Gyekiczki erre úgy reagált, hogy nem az érdi Fidesz dönti el, hogy ki van benne a helyi politikában és ki nem, hanem a választók, akik június 9-én már döntöttek.

„A Fidesz Érden nincs abban a helyzetben, hogy erről döntsön”

– jegyezte meg.

fotó: Gyekiczki Márton Facebook-oldala

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email