Érd Körbe 2023 ősz

Így készülnek a szervezők az 50. Érd Körbére

Érd Körbe 2023 ősz

Így készülnek a szervezők az 50. Érd Körbére

A főszervező, Csengeri Attila reméli, hogy önkormányzati képviselőként még többet tehet majd a helyi kerékpáros kultúra fejlesztéséért.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Október 6-án jubileumhoz érkezik a város egyik legtöbb embert megmozgató, és legnagyobb hagyományú rendezvénye, az Érd Körbe, hiszen ez lesz az ötvenedik alkalom, hogy a résztvevők keresztül-kasul tekerhetik a várost.

„Közhelyes válasz, de annak idején nem gondoltuk volna, hogy megérjük az ötvenet”

– fogalmazott Csengeri Attila, az esemény ötletgazdája és főszervezője, aki az ÉrdMostnak elárulta, természetesen a „szokásoshoz” képest valamelyest különlegesebb programmal készülnek az évfordulóra.

Csengeri Attila, főszervező, Érd Körbe

Mint megtudtuk, az útvonal több pontján is megállókat iktatnak be, ahol rövidebb zenei produkciók szórakoztatják majd a kerékpárosokat. De, hogy kik lesznek a fellépők, az legyen meglepetés, tette hozzá.

Emellett persze a tekerés „rajtjánál”, Érd főterén is különféle, elsősorban kerékpáros tematikájú programokra lehet számítani.

A gyülekező már október 6-án, reggel 8 órakor megkezdődik, míg a rajt tervezett időpontja 10 órakor lesz. A megmozduláson ezúttal is négy táv közül lehet választani:

  • 2 km – a legkisebbek kedvéért
  • 15 km – a családosoknak
  • 30 km – Érd Körbe
  • 60 km – Sólyom Lajos emlékkör országúti kerékpárosoknak

A szervezők felhívják a figyelmet, hogy a rendezvényre nem kötelező előzetesen regisztrálni, de a munkájukat, a gördülékeny lebonyolítást nagyban megkönnyíti, ha minél többen élnek ezzel a lehetőséggel. A regisztrációról, illetve minden más, a rendezvénnyel kapcsolatos információról IDE KATTINTVA tudhatnak meg többet.

Érd Körbe, 2023 ősz

Csengeri a jubileum apropóján hozzátette, önmagában már az is siker, hogy a rendezvényt ennyi időn át sikerült fenntartani, hogy kialakult egy olyan társaság, akik szeretik és várják ezt a programot.

„Én bízom abban, hogy akik most is eljönnek, legyenek ötvenen vagy kétezren, azok jól fogják magukat érezni. Mert szeretnek kerékpározni, mert jó ehhez a közösséghez tartozni, szeretik az érdkörbeséget.”

Úgy látja, jó kérdés, hogy ezen felül volt-e az Érd Körbének hatása az érdi kerékpáros életre, de talán vannak apró jelek. A kitáblázások, felfestések, a közterületeken és iskolákban elhelyezett biciklitámaszok, a város több pontján kialakított kerékpársávok.

Érd Körbe, 2023 ősz

Ha sorolja is az ember az eredményeket, még mindig óriási a lemaradás, és sokat kellene tenni azért, hogy Érd egy kerékpáros várossá váljon, hangsúlyozza. Azonban októbertől némileg új helyzet bontakozik ki, hiszen Csengeri Attila immár önkormányzati képviselőként dolgozhat ezekért a célokért.

„Számomra is különleges, hogy vasárnap először leszek benne úgy, mint képviselő, de az értékeket, amiket eddig beletettem, nem adom fel. Ezeket szeretném még nagyobb hangsúllyal folytatni, és talán így nagyobb is lesz az esély, hogy az eddig elmaradt kerékpáros fejlesztések, ügyek megvalósuljanak”

– zárta gondolatait a főszervező.

Címlapkép és belső képek: ÉrdMost archív

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email