orvos

Álorvos bukott le Érden – videó

orvos

Álorvos bukott le Érden – videó

Egy 81 éves orvossal dolgozott össze az érdi férfi, aki évekig pénzért állított ki hamis igazolásokat és beutalókat, a bevételen pedig osztoztak.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Éveken keresztül egészségügyi vállalkozóként orvosi végzettség nélkül tevékenykedett egy érdi férfi, aki ellen vesztegetés és más bűncselekmények elkövetése miatt indult a napokban eljárás.

A történet szerint a férfi korábban megállapodást kötött egy idős orvossal, aki átadta neki az orvosi pecsétjét, valamint több biankó igazolást is tartott magánál. A gyanúsított éveken keresztül a valódi orvos nevében járt el:

„számtalan foglalkozás-egészségügyi igazolást, vezetői engedélyhez szükséges orvosi igazolást és beutalót állított ki, az érintetteket meg sem vizsgálta, az orvos aláírását pedig ő hamisította az iratokra”

– írja a police.hu oldal.

Az üggyel kapcsolatban továbbá azt írják, hogy személyenként 10–16 ezer forintot kért el, melynek felét az orvosnak adta át, sőt gyakran előfordult az is, hogy a 81 éves orvos kórházban feküdt, miközben a gyanúsított a bűncselekményt elkövette.

A párost a rendőrség és a Nemzeti Védelmi Szolgálat munkatársai buktatták le. A gyanúsított több lőfegyverrel is rendelkezett, ezért a Terrorelhárítási Központ munkatársai fogták el a 63 éves férfit. A lakásán tartott kutatáson igazolásokat, beutalókat és jelentős összegű pénzt foglaltak le. B. Péter letartóztatását elrendelte a bíróság.

A rendőrség két videót is készített a sikeres akcióról, ezeket alább lehet megtekinteni:

fotó: freepik.com

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email