szunyogPixa

Szerdán újra felpöfögnek a szúnyogirtó autók

szunyogPixa

Szerdán újra felpöfögnek a szúnyogirtó autók

A Dunához közelebb eső területeken lesz szükség gyérítésre.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Újabb szúnyogirtás jön Érden: szeptember 4-én napnyugta után több városrészben is feltűnnek majd a permetező kocsik. A közelgő gyérítésről a katasztrófavédelem által megbízott kivitelezők (Szerocor, Pannon-Calibra konzorciumok) tájékoztatták az önkormányzatot.

Közleményük szerint ezúttal a vasútvonal és a Duna közötti városrészekben tartanak irtást: Ófaluban, a Tisztviselőtelepen, Istvántelepen, Érdliget alsó szakaszán és a Papi földeken, valamint a Női neves utcákban és a Sulák-közben  is megfordulnak a kémiai irtószert pöfögő autók. Rossz idő esetén, a kivitelezők a szeptember 5-6.-i „tartaléknapokon” is visszatérhetnek.

Az irtáshoz használt szer a Deltasect Plus 1,2 ULV vagy Deltasect Plus 20 ULV szúnyogirtó koncentrátum lesz. A szakemberek hangsúlyozzák, hogy a hektáronként 0,6 liternyi  kiszórt anyag csak az érzékenyebb rovarokra halálos, az emberekre és a melegvérű állatokra nem. Ugyanakkor mindenkit kérnek, hogy az érintett területen gyűjtsék össze vagy takarják le a szabadban tárolt gyerekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, és lehetőleg ne az irtás napján szárítsák az udvaron a ruhákat.

Szintén ajánlott a kezelt területeken szabadon termő zöldséget-gyümölcsöt fogyasztás előtt megmosni. A kezelő autó közelében nem szabad tartózkodni, a permetezés idejére pedig jobb, ha zárva tartunk ajtót-ablakot, és leállítjuk a külső levegőt bejuttató légkondikat.

A szúnyogirtók arra is felhívják a figyelmet, hogy a lakosság maga is sokat tehet a vérszívók szaporodása ellen: mindig takarjuk le az esővízgyűjtő hordókat, eső után ürítsük ki a megtelt edényeket, hiszen a szúnyoglárvák akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a meggyűlt csapadékvízben.

Legutóbb augusztus 29-én tartottak földi, kémiai szúnyogirtást Érden, szintén a Dunához közelebb eső városrészekben ( vagyis Érdligeten, Ófaluban, Tisztviselőtelepen, és Istvántelepen).

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email