hoseg

Jön a forróság, a riasztást is kiadták

hoseg

Jön a forróság, a riasztást is kiadták

Hétvégén szikrázó napsütés lesz, csapadékra nem kell számítani, helyenként a negyven fokot is megközelíti a hőmérséklet.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Ismét ránk tör a forróság, ami próbára teszi a szervezetünket, így nem csoda, hogy kezdetben elsőfokú, a hétvége második felében a déli vármegyékben már másodfokú veszélyjelzés lesz érvényben a hőség miatt. Az ország középső részén, így Pest Vármegyében is a napi középhőmérséklet 25 °C felett alakul az előttünk álló napokban.

 

A HungaroMet előrejelzése szerint pénteken már napos idő várható, legfeljebb fátyolfelhők lehetnek az égen, csapadék nem lesz. A légmozgás legfeljebb a Dunántúl északi részén élénkülhet meg.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 29 és 35 fok között alakul. Késő estére 19 és 26 fok közé csökken a hőmérséklet.

Szombaton napos, száraz idő lesz – délutántól némileg több – fátyolfelhővel. Napközben legfeljebb a Dunántúl északnyugati részén élénkülhet meg a délies szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 31 és 37 fok között alakul.

Vasárnap nagyrészt derült, napos időre van kilátás, csak fátyolfelhők lehetnek az égen. Csapadék nem lesz. Napközben a déli szél időnként megélénkül, majd estétől a Nyugat-Dunántúlon északnyugatira fordul a szél, és megerősödik. Hajnalban 13, 23 fok valószínű. Délután 33, 38 fokra számíthatunk.

fotó: freepik.com

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email