kanikula_1

Itt kaphatunk segítséget a nyár legforróbb hetében

kanikula_1

Itt kaphatunk segítséget a nyár legforróbb hetében

Péntek éjfélig a legmagasabb fokú hőségriasztás van életben, az önkormányzat és intézményei, illetve a közlekedési társaságok is segítik az utcán tartózkodókat.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A legmagasabb, harmadfokú hőségriasztást rendelt el az ország egész területére a tisztifőorvos. A riasztás péntek éjfélig lesz érvényben.

Az önkormányzat vízosztással segíti a lakosokat Érd frekventáltabb pontjain, ahol sokan megfordulnak.

Akinek melege van, igénybe veheti a városi klimatizált helyiségeket is: bemehetünk hűsölni a Polgárok Házába (itt friss, hideg ivóvíz is várja a betérőket), a Szepesbe, a Parkvárosi Közösségi Házba, valamint a Szociális Gondozó Központ több tagintézményébe (idősotthon, családotthon, család- és gyermekjóléti központ).

A hajléktalanszállón az utcán, illetve az igen rossz körülmények közt élőket várják.

A nagyobb üzletek, illetve szupermarketek is légkondicionáltak, így betérhetünk egy-egy boltba is, ha úgy érezzük, gyors felfrissülésre van szükségünk.

Ezenben a napokban fokozottan oda kell figyelnünk házi kedvenceinkre is, nehogy túlhevüljenek.

Amit NE tegyünk: ne fürödjünk a főtéri szökökút vizében (ez most amúgy is javítás alatt áll, de hamarosan újraindítják). Felfrissülésre pár méterrel arrébb ott a párakapu.

A Duna vize sem alkalmas a fürdésre, a folyó ezen szakasza az örvények miatt több halálos áldozatot követelt korábban. Aki pancsolni szeretne a kánikulában, és nem szeretne sokat utazni, válassza a battai strandot vagy a Velencei-tavat.

Aki tömegközlekedéssel indul útnak, az számíthat arra, hogy a nagyobb állomásokon, pályaudvarokon vizet oszt a MÁV, illetve a Volán. Az akció a készlet erejéig tart, ezért kérik az utasokat, ők maguk is gondoskodjanak elegendő mennyiségű ivóvízről még indulás előtt.

Az akcióban részt vevő pályaudvarok felsorolását itt találják olvasóink.

 

Fotó: ÉrdMost archív

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email