gulyas_romics

Gulyás Gergely betámadta az érdi orvosokat

gulyas_romics

Gulyás Gergely betámadta az érdi orvosokat

Az érdi szakrendelő főigazgatója szerint leegyszerűsítő és bántó, amit a miniszter az orvoshiányról mondott.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Minap az ÉrdMost is beszámolt Bárány Zsoltnak, az érdi Dr. Romics László Egészségügyi Intézmény vezetőjének kétségbeesett Facebook-bejegyzéséről, amiben a lakosság közreműködését kérte, hogy segítsenek az intézménynek orvosokat találni. Mondván, mostanra olyan szintet ért el az egészségügyi szakemberek hiánya, hogy az már az ellátást veszélyezteti.

A nem mindennapi posztnak nemcsak helyben, hanem országosan is komoly visszhangja lett, olyannyira, hogy még a Kormányinfón is szóba került. Sőt, épp az ott elhangzottak gördítették tovább a történetet, ugyanis Gulyás Gergely, a miniszterelnökséget vezető miniszter – többek közt – a következőket találta mondani a rendhagyó „álláshirdetés” kapcsán:

„Ezért jobb, ha az állam tartja fenn a szakrendelőket.”

Bárány Zsolt a kommentár hallatán aztán ismét billentyűzetet ragadott, és egy újabb bejegyzésben reagált a politikus szavaira.

Bárány Zsolt, főigazgató, Dr. Romics László Egészségügyi Intézmény

„Az önkormányzati fenntartású járóbeteg szakrendelők dolgozóit lassan két éve izgatja a „mi lesz velünk, államosítanak minket vagy sem” téma. A kérdéskör egy legutóbbi – ha jól emlékszem Takács Péter által adott – nyilatkozattal számunkra megnyugtatóan lezárult azzal, hogy a téma lekerült a napirendről, annak politikai támogatottsága nincs, a választásokig ez bizonyosan nem kerül terítékre, sőt azt követően sem valószínű. Miniszter úr szerdai reakciója egy már gyógyultnak tűnő sebet szakít fel ismét”

– fogalmazott a főigazgató, aki ezután a szigetszentmiklósi járóbeteg szakrendelőt hozza példaként, amelyik szerinte hasonló gondokkal küzd, mint az érdi.

„A mammográfiai szakellátás 2021 ősze óta szünetel, több szakmában már minden 2024-es időpont elfogyott, legközelebb időpontért telefonálni majd decemberben vagy jövő januárban lehet. E jelenség mögött nyilván ugyanolyan orvoshiány van, mint Érden.”

Ráadásul úgy, hogy az érdivel ellentétben a közeli település szakrendelője idén még működési támogatásban is részesült, teszi hozzá Bárány, aki végül az alábbi következtetésre jut:

„A szakorvos hiányt és a pénzügyi státuszt vizsgálva tehát miniszter úr reakciója rendkívül leegyszerűsítő és egyben bántó a teljes érdi kollektívára nézve.”

Az intézményvezető végül egy bekezdés erejéig még a korábbi posztjához írt hozzászólásokra is kitért. Mint írja, lehet az ő felelősségét, szakértelmét firtatni, de a lényeg az, hogy hiába kapott óriási médianyilvánosságot az „orvos kerestetik” felhívása, jelentkezések azóta sem érkeztek. (Legalábbis a poszt közzétételének pillanatáig, október 18-ig – a szerk.)

„Ha egy ilyen nagy port felvert álláshirdetésre 72 óra elteltével a jelentkezések száma nulla, az baj. Az nagyon nagy baj.”

Címlapkép: ÉrdMost, Dr. Romics László Egészségügyi Intézmény belső képek: ÉrdMost

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email