Ilyen volt a Rendvédelmi Nap Simonpusztán 2024-ben

„A közbiztonság olyan, mint a levegő, nélküle nincs élet”

Ilyen volt a Rendvédelmi Nap Simonpusztán 2024-ben

„A közbiztonság olyan, mint a levegő, nélküle nincs élet”

Ötödik alkalommal tartottak Rendvédelmi Napot az Érdhez tartozó simonpusztai Nemzeti Lovaskultúra Központban.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Sokszínű program várta azokat, akik szeptember 7-én kilátogattak Simonpusztára. Különleges gépjárműveket bemutató kiállítás, kisállat simogató, kézműveskedés, kirakodóvásár, koncertek vagy épp Besenyei Péter műrepülő világbajnok légi parádéja.

Az egész családnak kikapcsolódást jelentő programok mellett azonban a rendezvény mindenkori fő célja az, hogy bemutatkozási lehetőséget nyújtson a legkülönbözőbb rendvédelmi szervezeteknek. Vagy, ahogy a szervezők fogalmaztak: „ a mindennapi hőseinknek”.

Így aztán a rendőrségtől és mentőszolgálattól kezdve, a koronaőrségen, a katonaságon és katasztrófavédelmen át, egészen a Nemzeti Adó- és Vámhivatal különleges egységéig, valamilyen formában szinte mindenki megmutathatta magát az érdeklődőknek.

Az eseményt Benkő Tibor, egykori honvédelmi miniszter, valamint Csőzik László, Érd polgármestere nyitotta meg.

Városunk vezetője egyrészt Czuczor Gergely és Fogarasi János: A magyar nyelv szótára című 1862-ben kiadott könyvére hivatkozott, egészen konkrétan arra, hogy mit olvashatunk a kötetben a „közbiztonság” szó magyarázataként.

„Valamely államban, megyében, városban stb. lakók azon állapota, midőn életük és vagyonuk semmi háborgók, vagy rendetlenkedők, vagy gonosztevők által veszélyezve nincsen.”

Egyúttal John Stuart Mill, angol filozófus és közgazdász gondolatait is megidézte, aki szerint a legfontosabb érdek, a legfőbb dolog a világon a közbiztonság, mert ha az nincs, akkor a többi érték sem tud kiteljesedni, hiszen nem állnak rendelkezésre a feltételek.

Csőzik László elmondta, az érdi önkormányzat mindig ügyel rá, hogy jó viszonyt ápoljon a rendőrséggel, tűzoltósággal, katasztrófavédelemmel, a polgárőrséggel, a mentősökkel. Mint fogalmazott, szorosan együttműködnek az egyes szervek vezetőivel, mindig segítik egymást, hiszen tudják, hogy a közbiztonság az alap, arra lehet csak építkezni.

Ahogy nem mellékes az sem, hogy egy ilyen alkalom jó lehetőség arra is, hogy kifejezzük hálánkat és köszönetünket azoknak a rendvédelmi dolgozóknak, rendőröknek, tűzoltóknak, mentősöknek, polgárőröknek, akik mindig dolgoznak, és mindig értünk, a közösségért dolgoznak, tette hozzá.

„A közbiztonság olyan, mint a levegő, nélküle nincs normális élet”

– zárta gondolatait Érd polgármestere.

A képre kattintva megtekintheti az idén immár ötödik alkalommal megrendezett simonpusztai Rendvédelmi Napról készített galériánkat!

Címlap és belső képek: ÉrdMost/Czere Bálint

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email