torolkozos_tolvajok_2

Érdi tolvajokat fogtak a Velencei-tónál

torolkozos_tolvajok_2

Érdi tolvajokat fogtak a Velencei-tónál

A frissen lopott bankkártyával dőzsöltek a tó környéki büfékben, ez lett a vesztük.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

„Nem működött a törölközőszéf” – ezzel a kissé ironikus címmel számolt be arról a minap történt bűncselekményről a rendőrség hírportálja, aminek két középkorú érdi férfi volt a főszereplője.

Augusztus 12-én egy velencei-tavi strandra hívták a rendőröket, mert egy ott strandoló családnak ellopták az iratait, készpénzét, bankkártyáit és mobiltelefonjait. A tolvajok a törölköző alá „rejtett” táskából szerezték meg az értékeket, de sokáig nem élvezhették a zsákmány nyújtotta előnyöket, a hatóság emberei pár órán belül egy agárdi büfében elfogták őket.

Az időközben más strandolókat is megkárosító 49 és 43 éves érdi férfi vesztét az okozta, hogy a lopást követően azonnal el is kezdték használni a bankkártyákat, és az áldozatokat SMS-ben értesítette a saját pénzintézetük, hogy mely éttermekben, büfékben és trafikban fizettek a kártyákkal.

Szerencsére nem minden telefont loptak el tőlük, így látták az értesítéseket.

Ez a rendőrök munkáját is megkönnyítette.

A tetteseket lopás, valamint információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntett miatt hallgatták ki gyanúsítottként.

A rendőrség az esetet kihasználva, néhány jó tanácsot is megfogalmazott, hogy mások már ne járjanak pórul egy ehhez hasonló, kellemesnek ígérkező fürdőzés alkalmával.

Mint írják, a strandoláshoz nem feltétlenül szükséges használati tárgyakat, ékszereket, iratokat mindenki hagyja otthon vagy biztonságos helyen. De arra is felhívják a figyelmet, hogy csak a szükséges összeget érdemes magunkkal vinni a partra. Végül, de nem utolsósorban: a mobiltelefont, slusszkulcsot, bankkártyát és egyéb értékeket senki ne hagyja őrizetlenül, vagy használják a vízparti értékmegőrzőket.

Fotó: police.hu

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email