kiszurtkerekautoCZB2

Elképesztő bűnügy Érden: több tucat autó kerekét szúrták ki egyetlen éjszaka

kiszurtkerekautoCZB2

Elképesztő bűnügy Érden: több tucat autó kerekét szúrták ki egyetlen éjszaka

Vajon mi sarkallhatta a vandál tettet? A rendőrség már megkezdte a nyomozást.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Több mint kéttucat autó gumiabroncsait szúrta ki ismeretlen tettes még június 27-én reggelre virradóan a Cecília utcában. Az érdligeti területen egy műszaki vizsgaállomás, a szomszédjában pedig autókereskedés működik, így sok olyan autó is parkol itt, amelynek tulajdonosa másutt lakik.

Az Érdi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán rongálás elkövetése miatt indult eljárás, a kár pontos mértékét még nem tudni.

A folyamatban lévő eljárásról a nyomozás érdekeire való tekintettel nem adott bővebb felvilágosítást a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság, az autókereskedőtől azonban úgy értesültünk, hogy másutt is történt ilyen eset, és kamera rögzítette az eseményt.

„Nem tudjuk, mi állhat a dolog mögött. Nálunk még nem fordult elő ilyesmi. Huszonhét autó a műszaki vizsgabázishoz tartozott, hat autó pedig a miénk volt: ezekkel kint parkoltunk, mert szervizelésre vártak, illetve nem fértek el a telepen”

– mondta el  az ÉrdMostnak Demeter Attila ügyvezető.

Úgy gondolja, ez a vandál cselekedet nem az autókerekedésnek szól, mivel az elkerített telepen lévő kocsiknak nem esett bajuk.  „Úgy hallottuk, volt még két hasonló eset mostanában. Szerencsére van kamerafelvétel, látszik rajta, milyen autóból száll ki az illető” – tette hozzá.

A kerekek elleni támadás egyébként csak egy részlete az ügynek: van olyan kocsi, amelynek az ajtaját, illetve a motorháztetejét karistolta össze az ismeretlen tettes. Erről fotót is küldött az ügyvezető:

„Szeretnénk tudni, mi áll az egész háta mögött. Az autók szabályosan parkoltak, párhuzamosan az út szélével, nem álltak rá a zöldfelületre” – tette hozzá Demeter Attila.

Lehetséges egyébként, hogy valakinek nem tetszett a megnövekedett forgalom: a Covid-moratórium miatt nagyon sok autó vizsgája járt, illetve jár le május-június környékén, ezért a vizsgahelyszínek telítettek, több autó parkol mostanában ezen a területen is.

A tettes persze nem válogatott: olyan autó kerekét is kiszúrta, amelyik sem a vizsgabázishoz, sem a kereskedéshez nem tartozott. A rendőrségtől azt az információt kaptunk, hogy 25 autót rongáltak meg a Cecília utcában, a kereskedő szerint 33 gépkocsi látta kárát a vandál tettnek.

Ha a nyomozással kapcsolatban fejlemény történik, arról az ÉrdMoston hírt adunk majd.

Fotó: Czere Bálint, Demeter Attila

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email