Eszti3

Négy kategóriában is magyar bajnokok lettek az érdi akrobatikus tornászok

Eszti3

Négy kategóriában is magyar bajnokok lettek az érdi akrobatikus tornászok

Kimagasló eredményeket hozott az Érdi Torna Club számára a magyar bajnokság, amelynek a budapesti Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok adott otthont.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

 Négy kategóriában hódította el a magyar bajnoki címet a Baloghné Papp Ildikó szakosztályvezető által irányított érdi különítmény, továbbá két-két ezüst- és bronzéremmel, valamint egy értékes negyedik helyezéssel is büszkélkedhet.

A junior mezőnyben a Balogh Máté – Vass-Kovács Kamilla (Balance Akrobatikus & Torna Club) páros, az ifjúsági felnőtt kategóriában a Pelczel-Nagy Eszter – Dávid Fruzsina – Jedzinák Bernadett hármas, az ifjúságiaknál Katona Lilla, Sárdi Borbála és Malahalceva Lana triója, míg a serdülő korcsoportban a Kaáli Szonja – Mezei Boglárka – Dósa Vivien alkotta csapat utasította maga mögé minden riválisát.

Második helyen végzett az ifiknél a Verbinyecz Dániel – Illy Emma kettős, illetve a serdülőknél a Bedő Hédi – Aranyosi Zselyke – Kovács Regina hármas.

Magyar bajnoki bronzérmet szintén két egység szerzett: youth korosztályban a Biksi Lili – Töpler Natasa – Katona Flóra alkotta hármas, a serdülőknél pedig a Tóth Enikő – Csurgai Jázmin – Tekauer Luca nevével fémjelzett egység örülhetett.

Az Érdi Torna Club kiemelkedő eredményeit Hidvégi Kinga és Dambauer Dóra párosa tette teljessé, a serdülő mezőnyben elért negyedik pozícióval.

„Teljes mértékben elégedett vagyok az elért eredményekkel. Mindenki kvalifikált és egy kivétellel mindenki dobogóra állhatott. Mivel csak három versenyünk volt a szezon folyamán, és nem is mindegyik alakult jól számunkra, ezért kérdéses volt, milyen eredményeket tudunk elérni. Szerencsére azonban összeértek a gyakorlatok az ob-ra, és így gyakorlatilag kihoztuk a lehető legtöbbet az elvégzett munkából”

— kezdte értékelését Baloghné Papp Ildikó, az Érdi Torna Club szakosztályvezetője.

 

„Ob-hez mérten jó volt a színvonal, létszámban és mutatott gyakorlatokban is nívós volt a verseny. Szerintem minden résztvevő egyesület sokat fejlődött. Az ifi felnőtt egységünket kiemelném, mert tagjai nemrég, teljesen újonnan lettek összeállítva. Ennek ellenére első helyezést értek el, miközben talán nekik volt a legnehezebb feladatuk a kategóriájukon belül”

— folytatta az edző-szakosztályvezető.

Az ÉTC számára ezzel a versennyel le is zárult a szezon, ugyanis ősszel nincsenek hazai országos versenyek vagy bajnokságok. Az érdi szakosztály a nyári pihenőt követően új összeállításokon kezd el dolgozni.

Fotók: MATSZ

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email