repont_borito_2

Így működik egy REpont automata – videó

repont_borito_2

Így működik egy REpont automata – videó

Például sörösdobozt, borosüveget és PET-palackot is bedobhatunk a már Érden is megtalálható visszaváltós gépekbe. Mutatjuk, hogyan.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Mi az? Belerakunk egy üres üveget, és pénzt kapunk érte?

Ez az év elején bevezetett új üvegvisszaváltós rendszer, aminek legfőbb eleme az az automata, ami mostanra már az ország számos pontján, így Érden is megtalálható. Ahogy arról annak idején az ÉrdMost is megemlékezett.

Az automatát ugyan sok helyütt „üvegvisszaváltóként” írják le, ez viszont annyiból megtévesztő, hogy nem csak az üvegből, hanem a műanyagból és fémből készült italos palackokat is elnyeli.

És nem csak elnyeli, még pénzt is ad cserébe. Amiből aztán vagy egy újabb hűsítőt veszünk, vagy felajánljuk jótékony célokra, mert mint az videónkból is kiderül, ilyet is lehet.

Egyébiránt az automaták használata pár nap múlva azért is lesz kiemelkedően fontos, mert a gyártók, forgalmazók július elsejétől már csak a visszaváltást jelző címkével szállíthatnak árut a boltokba. Vagyis onnantól kezdve még egyértelműbb lesz, hogy melyik palackokkal érdemes ellátogatni az automatákhoz.

Persze, mint azt korábban írtuk, akár továbbra is dobhatjuk a szelektív kukákba az immár logóval is megjelölt palackokat, dobozokat és üvegeket, úgy viszont elesünk a fentebb említett összegtől.

Szóval, ha eddig félt kipróbálni, akkor most megmutatjuk, mennyire könnyű használni egy REpont automatát.

Fotó: ÉrdMost

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email