Hincz Gyula kiállítása az Érdi Galériában

Ilyen lesz a Múzeumok Éjszakája Érden

Hincz Gyula kiállítása az Érdi Galériában

Ilyen lesz a Múzeumok Éjszakája Érden

A Magyar Földrajzi Múzeum mellett az Érdi Galéria is izgalmas programokkal készül.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A Múzeumok Éjszakáját idén június 22-én, szombaton este tartják, országszerte 450 intézmény mintegy 2500 programmal várja az érdeklődőket. Most már hosszú évek óta Érden is színes programokat kínálnak az érdeklődő közönségnek, így helyben is megtalálhatja mindenki a számára izgalmas lehetőségeket.

Az érdi rendezvény szombaton délután az Érdi Galériában indul, már 16 órától várják az érdeklődőket. Nem is akármivel, hiszen egy izgalmas kézműves foglalkozás veszi kezdetét, közösségi székfoltozás formájában.

Az Érdi Galéria biztosít minden eszközt, így foltozótű, cérna, gyűszű, olló lesz a helyszínen, így mindenkinek elég hozni az alkotókedvét és persze némi kézügyességet is. A vállakozó kedvűek így örökbefogadhatnak egy széket és segíthetnek azt újjávarázsolni.

Ezzel párhuzamosan pedig szintén 16 órától kezdődik az 1976-os Mű és Vallomás című Hincz Gyuláról készült portréfilm vetítése. Ahogy azt az ÉrdMost korábban megírta, egy látványos kiállítással tért vissza születésének 120. évforulóján Hincz Gyula Érdre, a tárlatot egészen július 13-ig lehet megtekinteni az Érdi Galériában.

Hincz Gyula alkotás közben

Hincz Gyula neve onnan is ismerős lehet az érdi közönség számára, hogy a Népek barátsága című gobelint, amely 1975 óta lógott a Szepes Gyula Művelődési Központban, a színházterem bejáratától jobbra a falon, anno felkérésre direkt Érdre tervezte a művész. A gobelin érdekessége, hogy közel fél évszázadon keresztül fordítva lógott a Szepesben, amelyről ITT írtunk bővebben.

Hincz Gyula kiállítása az Érdi Galériában – Népek Barátsága

A  prortréfilmet 1976-ban az MTV készítette, amiben a művész beszél az érdi gobelinről is, és néhány snitt erejéig az is látható, hogy a gobelin úgy van kiállítva, ahogy most.

A Múzeumok Éjszakáján pedig a Hincz-kiállítás is megtekinthető, de nem is akárhogyan. 20 órától egy szubjektív tárlatvezetésen Szabó T. Anna, József Attila-díjas magyar költő, műfordító, író kalauzolja majd az érdeklődőket. A program kapcsán Szabó T. Annával készült interjúnk ITT olvasható.

Az Érdi Galéria mellett lévő Magyar Földrajzi Múzeumban 18 órakor kezdődnek a programok, melyenek keretében az ismeretlen Mongóliát hozzák közelebb az érdeklődő közönséghez, így ez a varázslatos világ egy éjszakára Érdre költözik.

Az este teljes programjának szórólapját alább mutatjuk, amelyen minden további szükséges információ megtalálható:

 

fotó: ÉrdMost / Fortepan

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email