kanikula_1

Párakapuval, klímával és vízosztással a hőség ellen

kanikula_1

Párakapuval, klímával és vízosztással a hőség ellen

Így segít a város azokon, akik már kitikkadtak a forróságtól.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Mint arról az ÉrdMost is beszámolt, június 22-ig, azaz szombat éjfélig a legmagasabb szintű hőségriadó van érvényben az ország egész területén. Ezért – a saját eszközeivel – az érdi önkormányzat is megpróbálja elviselhetőbbé tenni az előttünk álló napokat.

László Ferenc, a Polgármesteri Hivatal kommunikációs vezetője elmondta, a Városrendészet munkatársai több száz palack vizet osztanak ki a következő napokban Érd számos pontján, így a főtéren, az Európa sétányon, valamint a Bem téren.

Emellett a főbb útvonalakon, mint például a Diósdi, a Balatoni vagy épp Bajcsy-Zsilinszky úton elhelyezkedő buszmegállókban várakozóknak is hideg vízzel segítenek az említett időszakban.

Aki az utóbbi egy hétben járt az érdi főtéren, az tapasztalhatta, hogy a labdarúgó Európa-bajnokság kapcsán kialakított szurkolói zónában egy párakaput is felszereltek a szervezők, aminek közelében nem csak a meccsek idején hűsölhetünk. De ha ez nem elég, akkor a szomszédos Polgárok Háza épületébe is betérhetünk a testünket visszahűteni.

Ugyanakkor nem a Polgárok Háza az egyetlen önkormányzati épület, ahol klimatizált körülmények és hideg víz várja a melegben megfáradt lakosokat, hiszen a Szociális Gondozó Központ több tagintézményébe is bármikor, bárki betérhet, tájékoztatta lapunkat Gecse-Simon Orsolya szakmai vezető.

Ilyen a Topoly utcai Időseket Ellátó Központ és Családok Átmeneti Otthona, a Rómer Flóris téren található Család- és Gyermekjóléti Központ, illetve a Fehérvári út 89-91-es szám alatti hajléktalanszálló is.

Természetesen ez utóbbi helyre elsősorban az utcán vagy a város peremvidékein, kunyhókban, sátrakban élő embereket várják, akik – mint hozzátette – ebben a kánikulában legalább olyan veszélynek vannak kitéve, mint a téli hidegek idején.

Fotó: ÉrdMost/Szűcs Gergely

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email