person-riding-bike-city-dusk

Ismét jön az éjszakai tekerés, nem érdemes kihagyni

person-riding-bike-city-dusk

Ismét jön az éjszakai tekerés, nem érdemes kihagyni

Június 14-én, pénteken este tartják az Érd Körbe Night idei túráját.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az idei már a 11. alkalom lesz, hogy az Érd Körbe mezőnye éjszaka is elrajtol, amelyen tekerni teljesen más élmény, mintha a tavaszi vagy az őszi rendes fordulón tennénk. Nem csoda, hiszen amikor lemegy a nap és kigyúlnak a fények, akkor a város egy másik arcát mutatja, amit legalább egyszer mindenkinek meg kell néznie biciklire pattanva.

Erre pedig adott is a lehetőség, hiszen június 14-én, azaz most pénteken a „Mozgás Éjszakája” programhoz kapcsolódóan tartják meg a kerékpáros rendezvényt. Akik már részt vettek ilyenen, azoknak szokatlan lehet a pénteki rajt, hiszen eddig mindig szombaton tartották, de nemcsak ez az egyetlen változás, hiszen ezúttal a városközpont helyett az Ercsi úti Novák Ferenc Sportközpontból vágnak neki a túrának a bringások.

Ugyan az indulás 21:00 órakor lesz, de előtte fél órával kezdődik a gyülekező, így mindenkinek érdemes korábban érkeznie. Az útvonal hossza 25 km, így valóban körbe tekerik Érdet a résztvevők, ahogy ezt a lenti térkép mutatja.

A szervezők felhívják a figyelmet arra, hogy

a nappali felvonulásoktól eltérően a rendezvényen nem lesz rendőrségi felvezetés és lezárás, ezért a piros lámpák és a STOP táblák mindenkire vonatkoznak. Mivel az útvonalon teljes útzár sem lesz, ezért szigorúan be kell tartani a KRESZ-szabályokat.

A kerékpáron a túra teljes időtartama alatt kötelező az első és hátsó lámpa használata, valamint sisak és láthatósági mellény viselése pedig erősen ajánlott. A 14 év alattiak csak szülő vagy más felnőtt felügyeletével vehetnek részt a rendezvényen – hangsúlyozzák a szervezők.

fotó: freepik.com

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email