tabor_epites

Űrrakétát építhetnek, de akár filmet is forgathatnak a gyerekek

tabor_epites

Űrrakétát építhetnek, de akár filmet is forgathatnak a gyerekek

Az elmúlt évek talán legszínesebb, legváltozatosabb vakációjára készülhetnek a diákok, elképesztő témák, újfajta táborok várják a gyerekeket.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az iskolai szünetek átszervezése miatt az idei évtől egy héttel rövidebb lesz a nyári szünet a diákoknak, viszont így is tíz hétre kell megoldania a szülőknek a gyerekek felügyeletét. A klasszikusnak számító kézműves, lovas, sport vagy idegen nyelvi témák mellett 2024-ben rekordszámú újfajta, meghökkentő vagy akár extrém tematika is van a kínálatban – írja a Táborfigyelő.

„A gyerekek és szüleik választhatnak idén, hogy a táborban a mesterséges intelligenciáról tanulnak, esetleg Android alkalmazást fejlesztenek, gyermek-kutya kommunikációs tanfolyamon vesznek részt, Harry Potter kalandjaiban merülnek el, saját kisjátékfilmet forgatnak, amit a tábor végeztével moziban mutatnak be a szülőknek, netán űrrakétát építenek, de mehetnek sakktáborba, megtanulhatják a méztáborban a méhészet és a mézkészítés csínját-bínját. Mindez pedig még csak egy szelete a kínálatnak.”

– mondta el Tóth Béla, a Táborfigyelő gyermektábor-összehasonlító portál vezetője.

A kínálat széles, de a szülőknek érdemes mielőbb eszmélni a szakértő szerint, ugyanis a az eddigi jelentkezések alapján ugyanannyian fognak táborozni idén is, mint tavaly, de erre kevesebb idő lesz a rövidebb vakáció miatt.

A nyári táborok árai átlagosan 10-15%-os mértékben növekedtek, ezáltal egy napközis tábor átlagára valamivel 50 ezer forint felett található, míg egy ottalvós táborért átlagosan 80 ezer forintot kell fizetnie a családoknak.

A táborok esetében az árolló rendkívül széles, találni tábort 42 ezer forintért is, ahogy 350 ezer forintos turnusáron is. Az átlagárak régiónként akár 10%-os mértékben is eltérnek.

A legnépszerűbb táborcélpontok között Pest, Bács-Kiskun és Veszprém vármegyéket találjuk, de sok gyermek vakációzik Somogy és Fejér vármegyékben is. Továbbra is optimális a táborkínálat földrajzi eloszlása is, országszerte elérhetőek minőségi táborok, így a családoknak nem kell túl sokat utazni egy-egy kiválasztott táborért.

 

Külföldről is jönnek gyerekek táborozni

Idén is egyre több külföldön élő magyar család dönt úgy, hogy gyermekeik itthon töltik a vakáció egy részét.

Az okok között a gyerekekben a magyar kultúra és beágyazottság megerősítése ugyanúgy szerepel, mint a magyar nyelv gyakorlása, illetve a választás eredőjeként egyértelműen látszik a magyar táborok kiemelkedő minősége is.

Táboroznak Magyarországon az Európai Unió tagállamaiban, úgy mint Németország, Ausztria, Franciaország, Olaszország vagy Spanyolország, élő családok gyermekei, de az EU-n kívüli országokból is sokan vakációznak itthon, ilyen forrásállamok Anglia, az Egyesült Államok, Kanada, de Brazília is.

Összességében idén a táborozó gyerekek száma valamelyest csökkent, a tavalyi rekordévben tapasztalt rekordszámú 230 ezer résztvevővel szemben 2024-ben 215 ezer táborozóval számolhatunk idén. Ennek első számú oka, hogy rövidebb lett nyári szünet egy héttel.

Az ország minden részén, így Érden is nagy az érdeklődés a szünidei programok iránt, hiszen gyorsan fogynak a szabad férőhelyek a városi nyári táborra is, amely nyolc héten át nyújt változatos programokat az érdi gyerekeknek. A jelentkezés feltételeiről, a szabad helyekről itt lehet érdeklődni:

Az Intézményi Gondnokság címe: 2030 Érd, Budai út 14.
Telefonszáma: 06-23-521-164, 06-23-521-166
Bankszámlaszáma: 11784009-15440457-00000000 (OTP Bank Nyrt.)
Pénztár nyitvatartása: hétfő és szerda: 8:00 – 14.00 óráig

fotó: Táborfigyelő / Freepik

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email