erdivse_2023_4

Romics Ervin: Csalódás volt ez a szezon

erdivse_2023_4

Romics Ervin: Csalódás volt ez a szezon

„Meccsről meccsre azon járt az agyam, hogy milyen közel vagyunk a kieső helyekhez" - értékelte az érdi labdarúgók idei teljesítményét a szakosztály elnöke.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az Érdi VSE elnökhelyettesével és a labdarúgó szakosztály elnökével, Romics Ervinnel készített interjút a klub honlapja.

A sportvezető elmondta, eredetileg a 8-ik pozíciót tűzték ki célul, amit a csapatnak az idény végére el kellene érnie. Sőt, még a 4-6-ik helyben is reménykedtek. Végül a 9-ik helyen zártak az egyesület felnőtt férfi labdarúgói, ami Romics szerint a „nagyon hektikus teljesítménynek” köszönhető.

Mint hozzátette, a helyezést illetően a bajnokság felénél még nem aggódtak, a játék képe viszont korántsem volt megnyugtató számára.

„A csapat játéka eléggé széteső volt. Lassúak, körülményesek voltunk, kevés gólt rúgtunk, viszont sokat kaptunk. Ez volt, ami leginkább aggasztott minket. A védelmet szerettük volna elsődlegesen stabilizálni, de a játékszervezésünk is hagyott némi kívánni valót maga után”

– fogalmazott.

Ezért, ahogy tavaly nyáron, úgy a téli szünetben is több új játékos érkezett, ráadásul az első két tavaszi bajnokin még „célprémiummal” is megpróbálták a játékosokat ösztönözni. Nem vált be, egymás után jöttek a vereségek, és, mint az elnök elárulta, akkor már sokakban megfordult, hogy ebből komolyabb baj is lehet.

Aztán a 24-ik fordulóban a Ferencváros második csapatától elszenvedett vereség után a vezetőedzővel, Ebedli Zoltánnal egyetértésben úgy döntöttek, hogy talán az edzőváltás lesz a megoldás az akkor a 11-ik helyen álló gárdánál.

„Nem volt szívderítő a helyzet, a tizenegyedik helyen álltunk ekkor, kettő pontra a kiesőtől”

– emlékezett vissza az elnök.

Az új edző, Domján Attila érkezése aztán jól sült el, hiszen a csapat végül biztosan bennmaradt az NB III Dél-Nyugati csoportjában. Ettől függetlenül Romics Ervin nem volt felhőtlenül boldog, amikor a szezont mérlegelte.

„Hmmm… nekem csalódás! Nekem igen, mert meccsről meccsre azon járt az agyam, hogy milyen közel vagyunk a kieső helyekhez. Itteni pályafutásom alatt ilyen érzés nagyon ritkán kerített hatalmába. Ilyen kérdésekkel, mint a kiesés nem kellett foglalkoznunk.”

Ugyanakkor azt is elmondta, hogy az új edzővel már sokkal jobban játszott a csapat, így nem véletlen, hogy a napokban meghosszabbították a szerződését. Az Érdi VSE focistáit a 2024/2025-ös évadban is Domján Attila irányítja majd.

Aztán, hogy milyen kerettel vágnak neki a küzdelmeknek, az most még bizonytalan, hiszen épp a napokban jelentettek be több távozót is. Ahogy természetesen érkezők is lesznek, akár új igazolások, akár a saját utánpótlásból kikerülő fiatalok.

A következő idény első mérkőzését július 28-án játsszák.

Fotó: Érdi VSE

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email