tekauer-greta-darts

Egyre fényesebben ragyog az érdi dartscsillag

tekauer-greta-darts

Egyre fényesebben ragyog az érdi dartscsillag

Tekauer Gréta kimagasló formában játszik, és sorra nyeri a nemzetközi versenyeket. Az érdi darts játékos legutóbb Észtországban aratott tornagyőzelmet.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Tekauer Gréta egy tündöklő csillag, ami egyre fényesebben ragyog a dartssport térképén. A 21 esztendős sportolónő először azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy két évvel ezelőtt, mindössze pár hónapnyi dartos múlttal a háta mögött elindulhatott az ifjúsági Európa-bajnokságon, és rögtön döntőig jutott, ahol végül ezüstérmes lett.

A kontinenstorna után következett egy hullámvölgy számára, de egy évvel ezelőtt rákapcsolt az edzésekre, sokkal több időt fordított önmaga fejlesztésére. A Balaton Open nemzetközi tornán bronzérmet nyert és innentől számítva sorra jöttek a jó eredmények. Elhódította a Magyar Kupát, fordulót nyert a Magyar Nemzeti Bajnokságon. 

Ezt követően újabb szintlépést jelentettek a WDF-tornák. Kezdetben több ízben is finálét játszhatott Tekauer Gréta, majd idén jött az áttörés, és először a pályafutása során meg is nyert egy ilyen bronz kategóriás versenyt, méghozzá a Hungarikum Lakitelek Opent. A siker pedig azóta is folytatódik, sorrendben a Feröer-szigeteken, majd Izlandon, legutóbb pedig Észtországban aratott tornagyőzelmet.

„Úgy látom, hogy a tavaly elvesztett döntők rengeteg tapasztalatot adtak. Megkerestem az okokat, hogy mi kell ahhoz, hogy átlépjek egy bizonyos pontot, és a finálékat is a magam javára tudjam fordítani. Az első győzelem után nagyobb lett az önbizalmam. Elhittem, hogy nyerhetek és adott egy támpontot, hogy érezzem, jó úton haladok”

— mesélte Tekauer Gréta az Érd Médiacentrumnak.

 

„Ha össze kellene hasonlítani például az egy évvel ezelőtti játékomat, felfogásomat a mostanival, akkor egyértelműen kijelenthető, hogy nagyon sokat fejlődtem. Jobban kezelek versenyszituációkat, például ha vereséget szenvedek, akkor nem visel meg annyira, mint korábban. Amit még észrevettem magamon, hogy a környezetem is másképp áll hozzám, sokkal több támogatást kapok tőlük azóta, hogy elkezdtek jönni az eredmények”

— folytatta az érdi darts játékos.

 

Tekauer Gréta a WDF-világranglistán szépen gyűjti a pontokat és jó úton halad a világbajnokság felé, amit az év végén rendeznek az angliai Londonban. A kvalifikáció eléréséhez újabb fontos állomás lesz számára a május közepi nemzetközi torna, amelyet Litvániában tartanak, és amelyen akár zsinórban ötödik tornagyőzelmét is elérheti Érd legújabb csillaga.

Fotó: Érd-EL SE

További cikkeink

További cikkeink

A Tisza Párt alelnöke és listavezető EP-képviselőjelöltje megkezdi országjárásának Pest vármegyei etapját.

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email