image_50434305.JPG_jav

Nyoma veszett Dalminak, őt keresi egész Érd

image_50434305.JPG_jav

Nyoma veszett Dalminak, őt keresi egész Érd

A kislány és plüsskutyusa elválaszthatatlan barátok voltak.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Lujza hamarosan a hatodik születésnapját ünnepli, közel egy évvel ezelőtt lepték meg szülei egy nagyon aranyos plüssállattal, a 101 kiskutyából is jól ismert dalmatával. Annak ellenére, hogy korábban semmilyen játékhoz, plüsshöz nem kötődött, ez szerelem volt első látásra, valahogy Dalmival egy örök barátság szövődött kettőjük között – meséli a kislány anyukája.

„Tudatos választás volt Lujza részéről a pöttyös kutya, valószínűleg látta valahol és ezért kérte ezt még tavaly. Nehezen, de rátaláltunk Dalmira. Azóta foltos nálunk minden, még a hálóing is, sőt a dalmaták száma is gyarapodik.  A közelgő születésnapjára pedig a szobája is dalmatamintás lesz.”

– árulta el Nikolett.

Csak egy igazi Dalmi van, de a kicsinye is ugyanolyan fontos Lujzának

Néhány nappal ezelőtt Lujza, testvérével és nagymamájukkal, no meg Dalmival kirándultak egyet Budapesten. Hazafelé vonattal jöttek, amellyel Érd alsó állomásig utaztak. Dalmi is imádta az utazást, csodálatos élményekkel gazdagodtak az immár elválaszthatatlan barátok. Beugrottak egy fagyizóba is, utána pedig a 722-es buszra vártak a Fő tér megállóban.

„Dalmi mindig mindenhova velünk jön, de aranyszabály, hogy nem szállhat ki az autóból, viszont a nagyszülők megengedőbbek, így mehetett el a plüsskutyus is a budapesti kirándulásra.”

Miután megérkeztek a kiruccanásról, mesélték anyának az élményeket, Lujzának pedig akkor tűnt fel, hogy Dalmi nincsen sehol. Mindenhol megnézték, de végül kiderült, hogy a megállóban maradhatott, ugyanis Dalmi már nem szállt fel a hazafelé tartó buszra.

Dalmi még otthon, biztonságban

Azonnal autóba pattantak, megnézték a buszmegállót, bementek a fagyizóba is, hátha látta valaki a plüsst. Még a környék kukáiba is benéztek, de sajnos nem jártak sikerrel, Lujza pedig egyre inkább vigasztalhatatlan lett, órákon át sírdolgált.

A szülők felkutatták, hogy hol lehet kapni ugyanilyen plüsst. Szerencsére egy webáruházban rátaláltak és már otthon is van az új Dalmi. De ez már nem ugyanaz, mert Lujza megszerette a „fő” Dalmit, hiába van pót, a régit elfelejteni nem tudja. Napjában többször is eszébe jut, anyukáját kérdezi, mi lehet vele, hova tűnhetett, ki lehet az új gazdája és ugyanúgy szeretik-e, ahogy ő.

A család még mindig nem mondott le a régi kutyusról és megpróbálták a közösségi oldalakon keresztül is felkutatni. Lujza anyukája az Érden Láttam Hallottam Facebook-csoportban is posztolt erről, hátha látta valaki, olvassa az, akinél van.

„Komoly eszmei értéke van ennek a példánynak az egész családunk számára, ezért kérem, aki esetleg hazavitte a gyermekének, jelentkezzen, adunk helyette más ajándékot, csokit, ölelést, hálát, bármit!”

– áll a bejegyzésben.

Egyelőre nem jártak sikerrel, de még bíznak a csodában. Bejárták már a környékbeli üzleteket, a busztársaság talált tárgyak osztályán is érdeklődtek, ahol készségesen segítettek, de sajnos ott sem adta le senki.

Egy hűséges társ volt a családi kirándulásokon is

Nikolett elmondta, hogy nem csak a gyereknek okozott nehézséget Dalmi elvesztése, hanem  a szülőknek is, többek között nehéz volt látni a gyerek fájdalmát, így  mindannyian megkönnyezték a történteket.

Ha valaki tud valamit Dalmi hollétéről, akkor az Érden Láttam Hallottam csoportban jelezheti a közzétett poszt alatt, de az ÉrdMost Facebook-oldalán keresztül szerkesztőségünknek is üzenethet.

fotó: Cserna Nikolett

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email