termal_jo

Újjáéledhet a Termál Hotel

termal_jo

Újjáéledhet a Termál Hotel

Ismét szálloda és fürdő üzemelhet a lerobbant ingatlanon.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Csőzik László polgármester a közösségi oldalán osztotta meg a hírt, ami minden bizonnyal nagyon sok érdinek és környékbelinek szerez örömet, hiszen a fürdő vize nagyon kedvelt volt mind a családok, mint a gyógyulni vágyók körében.

A fürdő sorsáról korábban többször is írtunk, többek közt itt, és 2011 nyarán forgattunk is az áldatlan állapotokról:

„Nagyon jó hírt kaptam a sajnos régóta zárva tartó érdi termálfürdővel kapcsolatban. amely az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség tulajdonában van. Akár már idén végbemehet a hotel felújítása belülről, jövőre pedig a medencéket, az udvart, a kertet, az utcafrontot, a parkolókat szeretnék rendbe tenni” – írta a polgármester.

Mint utalt rá, az elmúlt hónapokban többször is egyeztettek a tulajdonossal együttműködő szakmai befektetővel. Az önkormányzat készen áll az együttműködésre, mind meleg-, mind hidegvizet tud szolgáltatni.

Mindkét termálkút működőképes, vizük bőséges, ha kell, el tudják látni a fürdőt.

A szakmai befektető arról is tájékoztatta a városvezetést, hogy fürdő megnyitására — amire a legtöbb érdi hosszú ideje vár — még várni kell.

termal_liget

Az épület nagyon rossz állapotban van — külön statikai felmérésre volt szükség —, ráadásul a befektető nemcsak rekonstruálni akarja a hotelt, hanem fejleszteni: a szobaszámot 25-ről 50-re emelnék, hogy egy 3 csillagos szállodának megfelelő színvonalú hotelt alakítsanak ki.

A beruházáshoz idő kell, ráadásul az energiaválság, a rezsiárak elszabadulása is lassítja a tervek megvalósítását a befektető szerint.

termal_ma

„Most minden jel arra utal, nagyon bízom benne, hogy végre tényleg felébredhet Csipkerózsika-álmából az érdi termálfürdő, s visszanyeri régi fényét. Óvatos optimistaként reménykedem benne, a gazdasági válság ellenére sikerrel jár a tulajdonos és az új szakmai befektető” – zárta szavait Csőzik László.

Fotók: ÉrdMost archív

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email