kutya_jav

Megszelídült a Bagoly utcában őrjöngő harci kutya

kutya_jav

Megszelídült a Bagoly utcában őrjöngő harci kutya

A harapós érdi ebről már egy gyömrői menhelyen gondoskodnak, mégis aggódnak a Bagoly utca lakói.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Úgy néz ki, jóra fordult az érdi harci kutya sorsa, amely sokáig rettegésben tartotta a Bagoly utca lakóit. Legutóbb ITT számoltunk be arról, hogyan vált rémálommá az ott élők élete. Közülük többeket is megharapott a kertből rendszeresen kiszökő kutya, de még az autókban is kárt tett.

Az Érdi Polgármesteri Hivatal az Érdi Járási Hivatallal közösen gyorsan megszervezte a köztudatban csak harci kutyaként ismert staffordshire terrier keverék elszállítását, de addigra a gazdája lemondott az állatról és intézkedett az elhelyezésről. Így került a Gyömrői Kutyamentsvár Állatmenhelyre, ahol a kéthetes megfigyelése zajlik.

Kiemelten kedves kutyáról van szó, az elmúlt napokban csak pozitív tapasztalataink vannak róla. Bár tudom, hogy embereket harapott meg, de ahogy most viselkedik, ezt nehéz elképzelni róla. Járok hozzá, etetem minden nap. Kedvesen bújik az emberhez, még csak nem is morgott rám soha

– mesélte az ÉrdMostnak Herczig József.

A szakember hozzátette, hogy a kutyának nehéz volt az elválás. Ahogy betette a gazdája az autóba, nyugtalanná vált, nyöszörgött, de az elszállítás ettől függetlenül problémamentes volt. Nem gondolja, hogy mostohán bántak volna vele, inkább az jelenthette a problémát, hogy a kiszabadult állat rosszul reagált a környezeti hatásokra.

A kutya most már jó helyen van, így itt marad nálunk. Amint letelik a kéthetes megfigyelés, úgy örökbefogadható lesz, remélve, hogy szerető gazdira talál majd

– mondta a gyömrői menhely vezetője.

Bár a kutya már jó kezekben van, azonban mégsem lehetnek nyugodtak a Bagoly utca lakói. Végváriné Pánczél Gyöngyi az ÉrdMost-nak elmondta, hogy hosszú idő után végre nyugalom van az utcában, de tartanak attól, hogy az idős hölgynek lesz egy másik kutyája.

Ez nem is lenne baj, de az itt élők elmondása szerint a néni előző kutyája is veszélyes volt a közösségre, így csak reménykedhetnek abban, hogy ezúttal végre nyugalom lehet az utcában.

Úgy tudjuk, hogy a nénit korábban kirabolták, ezért is tart kutyát. Félünk attól, hogy a nyugalmunk csak átmeneti és hamarosan egy másik kutya lesz a háznál. A lyukas kerítés pedig azt sem fogja visszatartani. Akkor lennénk nyugodtak, ha eltiltanák az állattartástól a hölgyet – magyarázta a közösség álláspontját a Bagoly utca egyik utca lakója.

Barabás Emőke, Polgármesteri Hivatal igazgatási és hatósági főosztályának vezetője ezzel kapcsolatban az ÉrdMostnak elmondta: ebben a helyzetben nem lehet eltiltani a nénit a kutya tartásától. Barabás Emőke hangsúlyozta: erre csak akkor van lehetőség, ha a tulajdonos állatkínzást követ el: kárt tesz az eb testi épségében, vagy ebből adódóan elpusztul.

fotó: pixabay.com

További cikkeink

További cikkeink

A Tisza Párt alelnöke és listavezető EP-képviselőjelöltje megkezdi országjárásának Pest vármegyei etapját.

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email