pierogi

ÉrdMost receptsorozat – lengyel pirog

pierogi

ÉrdMost receptsorozat – lengyel pirog

A pierogi könnyen elkészíthető, ízletes fogás, és számtalan variációja létezik.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A pierogi hagyományos lengyel étel, amit előszeretettel fogyasztanak karácsonykor. A kis tésztabatyukban lévő töltelék a különböző régiókban eltérő ízesítésű lehet – édes és sós is.

Az alábbi recept a káposztás változaté.

Hozzávalók a tésztához:

  • 40 dkg finomliszt
  • 3 dkg vaj
  • 1 tojás, ízlés szerint
  • 1,5 dl forró víz

Hozzávalók a káposztás töltelékhez:

  • 1 kg savanyú káposzta
  • 1 sárgarépa
  • 1 fehérrépa
  • 3 kanál olaj
  • 3 hagyma

A tésztát összegyúrjuk, majd 3 mm vastagságúra nyújtjuk. Pohárral körlapocskákat szaggatunk belőle.

A töltelékhez a káposztát az összes hozzávalóval együtt felaprítjuk, puhára pároljuk. Apróra vágott gombát is adhatunk hozzá.

A körlapokat megtöltjük a töltelékkel, félbehajtjuk, a széleket mindenütt összecsípjük.

A kagyló formájú batyucskákat forró vízben 3-5 percig főzzük. Ha feljönnek a víz felszínére, serpenyőben, egy kis olajban pirított hagymán pirítsuk meg mindkét oldalát.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

A receptet Szczerba Loránd, az Érdi Lengyel Nemzetiségi Önkormányzat tagja küldte. Köszönjük!

Szerző: Szczerba Loránd, fotó: Szczerba Loránd, zajadam.pl

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses Óvoda és Tagóvodái pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében óvodai dajka
Az Érdi Kincses Óvoda és Tagóvodái pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében pedagógiai asszisztens

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email