wood-g3c61a153f_1920

Csaló favágók több százezres kárt okoztak az idős érdi párnak

wood-g3c61a153f_1920

Csaló favágók több százezres kárt okoztak az idős érdi párnak

Elképesztő történetet osztott meg velünk egy olvasónk, akinek a nagyszülei váltak csalók áldozatává.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Érdligeten az idős házaspár kertjében egy kiszáradt fenyő már hosszú ideje várt arra, hogy valaki kivágja. Néhány napja két idegen jelent meg a kapu előtt, és erőszakosan csengetett. Amikor a nyugdíjasok kijöttek, a két  férfi rábeszélte őket, hogy a kiszáradt fát kivágják és feldarabolják 35 ezer forintért cserébe.

A 15 méter magas fáért nem tűnt soknak az összeg, így a házaspár rábólintott az üzletre, mire a favágók azonnal munkához láttak. Sajnos az elvégzett munka nem volt szakszerű: leszakították a kábelhálózat vezetékét, valamint a fát nagyjából kétméteres darabokra vágták, és rendezetlenül hagyták a kertben.

Amikor elérkezett az elszámolás ideje, a néni hozta a megbeszélt pénzt, azonban az igazi problémák csak most kezdődtek. A favágók azt hajtogatták, hogy ők méterenként számítják fel ezt az összeget. A csalók állítása szerint a fa közel 25 méter magas volt, így 850.000 Ft-ot követeltek a munkáért.

Ekkor lépett be a történetbe a házaspár unokája, akit a nagyszülők telefonon hívtak. Neki a favágók  méterenként már csak 12 ezer forintos munkadíjat ajánlottak. Sajnos az idős pár nehezen megtakarított pénzét, 300 ezer forintot így is elvitték a csalók. Akik amint meghallották a telefonban, hogy időközben értesítették a rendőrséget is, összecsomagoltak és sietve elmenekültek.

rendorauto

Bár a rendőrök hamar kiértek az érdligeti házhoz, addigra a csalók már messze jártak.

Az eset kapcsán a  rendőrség kéri a lakosságot, mindenki körültekintően járjon el. Amikor kihívunk egy szakembert, akkor jól érthetően, minden részletet egyeztetve állapodjunk meg a munka pontos összegében. Ha nem így teszünk, akkor az idős házaspárhoz hasonlóan könnyen csalás áldozatává válhatunk.

Fontos, hogy soha ne engedjünk be idegeneket a lakásba! Az ajtót, kaput pedig mindig tartsuk zárva!

Aki úgy érzi, bajba került, az alábbi telefonszámokon kérhet segítséget:

RENDŐRSÉG: 107

SEGÉLYHÍVÓ: 112

Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztály: +36-1/237-4345

fotó: pixabay.com/illusztráció, ÉrdMost archív

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email