foter_dron-5

Heti programajánló

foter_dron-5

Heti programajánló

Hétfőn az idősebb és a legfiatalabb korosztály számára tartanak előadást, kedden a latin nyelv lesz terítéken, pénteken ünnepi hangversenyt ad az Érdi Kamarazenekar, miközben fontos rangadót vívnak az érdi kézilabdázók, hétvégén pedig Érden rendezik a röplabdázók Magyar Kupájának helyosztóit.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Érdi Idősek Akadémiája – Korhatártalanul – 50 után is aktívan címmel tart előadást március 7-én, hétfőn 15 órától Endrei Judit a Szepes Gyula Művelődési Központban. Az eseményre 65 év feletti érdieknek ingyenes a belépés.

Dianapot tartanak március 7-én, hétfőn 18 órától a Csuka Zoltán Városi Könyvtár Parkvárosi fiókkönyvtárában (2030 Érd, Gépész utca 14., Parkvárosi Közösségi Ház). Az ingyenes programon Parragh Margit, Gitta néni mesélőként kalauzolja el a kicsiket és nagyokat régi kedvenc meséinkkel, diákon keresztül.

2022. március 8-án, kedden 17 órától Somfai István, a Vörösmarty Mihály Gimnázium tanára tart előadást a Magyar Földrajzi Múzeumban Holt nyelv-e a latin? címmel. “A tudományos szókincs már a kérdés hallatán is tiltakozna. Én pedig bátran kijelentem: nincs olyan nap a magyar ember életében, mikor nem használ vagy nem hall latin (eredetű) szavakat!” – mutatta be előadását Somfai István.

Ünnepi hangversenyt ad március 11-én, 18 órától a Szepes Gyula Művelődési Központban az Érdi Kamarazenekar az 1848-as szabadságharc emlékére. A műsorban Farkas Ferenc, Hidas Frigyes és Orbán György művei csendülnek fel.

A bajnokság végeredménye szempontjából is kulcsfontosságú rangadót vív Székesfehérváron, az Alba Fehérvár KC ellen március 11-én, pénteken 18 órától az ÉRD női kézilabdacsapata. A K&H női kézilabda ligában Horváth Roland együttese tizenhat mérkőzés után nyolc ponttal a tizenkettedik helyet foglalja el, míg az Alba FKC jelenleg tizenöt meccs után négy győzelemmel és két döntetlennel áll a tizedik helyen, azaz érdi győzelem esetén Kopecz Barbaráék megelőznék közvetlen riválisukat a tabellán.

Március 12-én és 13-án az ÉRD Arénában rendezik a női és férfi röplabdázók Magyar Kupájának döntőit és bronzmérkőzéseit. A hölgyeknél március 12-én 16 órától a Békéscsabai RSE a Fatum Nyíregyházával játszik a harmadik helyért, míg az aranyéremért 19 órától rendezik meg a Szent Benedek RA–Vasas SC találkozót.  Egy nappal később, március 13-án a férfiaké lesz a főszerep, hiszen 15.30-tól a Kecskeméti RC és a Kaposvári RSE vív meg a bronzéremért, míg 18.30-tól a Pénzügyőr SE a VRC Kazincbarcikával néz farkasszemet az aranyéremért. A döntőket az M4 sport+, a bronzmeccseket az m4sport.hu élőben közvetíti!

Hazai környezetben lép pályára az NB III Nyugati csoportjának 25. fordulójában az Érdi VSE, amely március 13-án, 14 órától a Gyirmót FC Győr második csapatát látja vendégül az Ercsi úti Sporttelepen.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email