A ciklus legnagyobb beruházása kezdődik Törökbálinton

A Hosszúrét patak mellékágának tóvá bővítésével teljesen megújul a Géza fejedelem és az Árpád utca közötti terület funkciója Törökbálinton – számolt be róla közösségi oldalán Elek Sándor, polgármester.

A városvezető emlékeztetett, még 2017-ben határozták el és szerepeltették a Településfejlesztési Koncepcióban a meglévő zöldfelületek értékőrző megújítását, ennek szellemében fejlesztik a lakossági rekreációs területeket Törökbálinton.

Elek Sándor kiemelte, annak ellenére, hogy a város bevételei és gazdálkodása lehetővé tenné a teljes finanszírozást, igyekeznek külső forrásokat is bevonni a tervek megvalósításába, ezért pályáztak és nyertek csaknem 230 millió forint támogatást a „Kisvárosi Programcsomag fejlesztésének támogatása Pest megyében” címen kiírt pályázaton.

Törökbálint polgármestere beszámolt arról is, a közbeszerzési eljárás lezárult és aláírták a kivitelezési szerződést a „Belső városi tó”-ról. Közlése szerint a kivitelezés már március első heteiben elkezdődik és a tervek szerint szeptemberben fejeződik be.

Kapcsolódó cikkeink

További cikkeink