kaktusz

Az aranyérről – tabuk nélkül

kaktusz

Az aranyérről – tabuk nélkül

A magyar fiatal lakosság 20 százalékát érinti az aranyeresség, 50 év felett pedig akár 50 százalékban is előfordulhatnak a szégyenkezve elhallgatott panaszok. De fontos beszélni a várandósság alatti és szülés utáni aranyérről is, ezért az ÉRD FM 101.3 Bundáskenyér című műsorában ledöntöttük a tabut!

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Számos tényező vezet az aranyeresség, a megnagyobbodott, kitágult, sokszor gyulladt vagy bealvadt visszerek kialakulásához. A genetikai hajlam mellett a szerzett tényezők is nagyban hozzájárulnak az aranyér betegséghez, magyarázta a Bundáskenyérben Dr. Bánfalvi Péter, vezető proktológus és orvosigazgató, annak apropóján, hogy február 23-án, szerda este fél 9-kor, a Facebookon a BabagenetikaTV következő Facebook élőzésében épp az aranyér lesz a téma.

Az aranyeres tünetek változatos formában és intenzitással jelentkezhetnek. Az enyhébb panaszoktól kezdve súlyos vérzésig terjedhet a skála, de szövődmények is felléphetnek, például amikor a gyulladt visszerek elfertőződnek, vagy amikor vérrög alakul ki a tágult erekben pangó vér miatt. Arról, hogy mit csinál egy proktológus, hogyan zajlik a vizsgálat és mit tegyünk a megelőzés érdekében a beszélgetésből kiderül:

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email