22_03_29_erdmost_nincskep

Ónos esőre figyelmeztetnek

22_03_29_erdmost_nincskep

Ónos esőre figyelmeztetnek

A délutáni óráktól késő estig átmenetileg gyengül, több helyen megszűnik a vegyes csapadék, legyen óvatos, aki útra kel.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése szerint késő estétől dél, délnyugat felől újabb csapadékrendszer érkezik, amely hétfőn elsősorban az ország délkeleti felét/harmadát érintheti. Hétfő estétől kelet, északkelet felé helyeződik a csapadék súlypontja. Jelentős a bizonytalanság abban, hogy mennyire terjeszkedik majd északnyugat felé a hétfői csapadékrendszer.

Ma délutánig a déli országrészben váltakozó intenzitású ónos esőre lehet számítani. A déli megyékben több milliméter (legnagyobb eséllyel a Dél-Alföldön 5 mm-t meghaladó mennyiségű) ónos eső is hullhat. A délutáni órákra átmenetileg csendesedik a csapadék, majd az éjjel érkező csapadékzóna hétfőn fokozatosan észak, északkelet felé haladva újabb több milliméter ónos esőt okozhat a Dél-Dunántúlon és az Alföld déli, délkeleti felén.

Ma a Dunántúlon nyugat felől és az Alföld középső részein egyre többfelé havazás válthatja fel az ónos esőt. Jellemzően lepel-4 cm, lokálisan akár 4 cm-t is meghaladó hóréteg alakulhat ki a kora délutáni órákig. Az estétől érkező újabb csapadékzóna északi, északnyugati részén ismét előfordulhat havazás, amely az ónos esőt, esőt, fagyott esőt, havas esőt váltja fel. Erre előbb a Dél-Dunántúlon, majd a Duna-Tisza közén végül az Alföld keleti, északkeleti részén van számottevő esély. A várható friss hó általában lepel – 5 cm közé becsülhető, de lokálisan ennél több is hullhat.

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email