22_03_29_erdmost_nincskep

Felszín alá vinnék a vonatközlekedést Törökbálinton

22_03_29_erdmost_nincskep

Felszín alá vinnék a vonatközlekedést Törökbálinton

Az elővárosi vasútfejlesztésről és a Budapest–Varsó nagysebességű vasútvonal tervezett építéséről tárgyalt a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.-vel Elek Sándor, Törökbálint polgármestere, dr. Aradszki András országgyűlési képviselő és Csenger-Zalán Annamária törökbálinti főépítész.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Elek Sándor, törökbálinti polgármester közösségi oldalán számolt be a tárgyalás részleteiről.

Azt írja, a NIF Zrt. vezérigazgatójával, Nagy Róbert Attilával folytatott konstruktív megbeszélésen a Törökbálintot is érintő gyorsvasút tervezett nyomvonalához kapcsolódó kérdéseket és a város igényeit beszélték át.

A városvezető hangsúlyozta, számukra kiemelten fontos, hogy a vasút ne tagolja a város természeti értékeit, ezért azt szeretnék, hogy a nyomvonalat a lehető leghosszabb szakaszon a felszín alá lehessen tervezni, kivitelezni Törökbálinton.

„A NIF által megrendelt megvalósíthatósági tanulmány készítése tavasszal indul, melynek során az ígéretek szerint figyelembe veszik az általunk felvázolt problémákat és javaslatokat is” – ismertette Elek Sándor, aki beszámolt arról is, hogy Nagy Róbert Attila arról biztosította, megvizsgálják annak a lehetőségét, hogy a Ráczugot érintő szakaszon a gyorsvasút nyomvonala a felszín alatt készüljön el. Ezzel kapcsolatban megállapították, hogy nem lesz műszaki akadálya a nyomvonal magassági süllyesztésének.

Megegyeztek abban is, hogy a NIF Zrt. képviselői – a járványhelyzet miatt az elmaradt lakossági fórum helyettesítésére – a törökbálinti lakosok online feltett, a beruházást érintő kérdéseire kimerítő választ adnak.

Ezért Elek Sándor azt kéri, kérdéseiket, felvetéseiket december 17-ig írják meg a gyorsvasut@torokbalint.hu címre.

A beérkezett kérdéseket és az azokra adott válaszokat mindenki számára elérhetővé teszik.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email