22_03_29_erdmost_nincskep

Újratöltve – Már Érden is vásárolhatunk csomagolásmentesen

22_03_29_erdmost_nincskep

Újratöltve – Már Érden is vásárolhatunk csomagolásmentesen

Füleki Mónika álmodott egy nagyot – és nem csak álmodott, meg is valósította: október 13-án megnyitotta Érd első csomagolásmentes boltját.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Bele szoktunk-e gondolni, hogy csupán a vásárlásaink során is mennyi szemetet termelünk?  Füleki Mónika belegondolt, és létrehozott egy olyan üzletet Érdligeten, ahol minimálisra csökkentette a csomagolóanyagok mennyiségét, és megmutatta: így is lehet eladni és vásárolni, méghozzá sikerrel. Felmerülhet a kérdés, mi minden kapható egy jellegű boltban? Legfontosabbak az alapvető élelmiszerek: kínálatukban a teljesség igénye nélkül kapható sajt, méz, tészta, liszt, szárazáru, öko-tisztítószerek.
Mónika sok vevője panaszkodott arra, hogy a fővárosban lévő csomagolásmentes boltok igen drágák.

„Igyekezem olyan árréssel dolgozni, hogy olyan eladási árat határozhassak meg, amelyen én is megvenném ezeket a termékeket”

– mondta.

A megfelelő árkialakítás persze még nem elég: Mónika szerint sokan nem tartják fontosnak a környezettudatos vásárlást, zacskóba kérik az árut, akár darabonként csomagolva. De annak nagyon örül, hogy már most vannak visszatérő vásárlók.

„Sok fiatal, kisgyermekes anyuka már úgy jön be a csemetével, hogy hozzák a dobozokat, edényeket, azokban szállítják el az árut. De ha valaki spontán téved erre, akkor is tud vásárolni, mert kaphatók oközsákok és befőttes üveget is adunk, ez utóbbiért egyelőre még pénzt sem kérünk”

– fogalmazott Mónika.

„Múltkor, mikor elfogyott otthon a mosogatószerem, magam is lehoztam magammal az üres flakont, feltöltöttem a boltban. Nagyon jó érzés fogott el, hogy így cselekedtem és nem mentem el egy multiba, és vettem egy újabb „szemetet” vagyis egy flakont”

– tette hozzá, megjegyezve: műanyag illetve nylonzacskó nincs az üzletben.
A fiatal anyukákon kívül egyébként idősek is bejárnak a boltba, nagyon örülnek annak, hogy a fűszerek dekára is kaphatók, így nem kell sokat venniük abból, amit csak ritkán használnak.
Mónika gondolt az online vásárlókra is: készül a webáruházuk, így akinek nem esik útba az üzlet, vagy nem szeretne cipekedni, az rendelni is tud majd.

Hogy a csomagolásmentes boltoké-e a jövő, azt egyelőre senki nem tudja, de az biztos, hogy jó az irány. A fővárosban már ilyen üzletláncok is vannak, és Mónika bízik benne, hogy Érden sem dönget zárt kapukat, hiszen láthatóan itt is nyitottak erre a vásárlási formára az emberek.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email