22_03_29_erdmost_nincskep

Téli üzemeltetésre áll át az ÉKFI

22_03_29_erdmost_nincskep

Téli üzemeltetésre áll át az ÉKFI

November 15-e és március 15-e között téli üzemeltetésre vált az Érdi Közterület-fenntartó Intézmény. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy tervszerűen hajtják végre az utak és a járdák sikosságmentesítést a város 250 kilométernyi szilárd burkolatú szakaszán.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Somogyi Tamás, az ÉKFI megbízott vezetője az Érd Médiacentrumnak elmondta, hogy a téli időszakban először a fő közlekedési utakat, majd a gyűjtő utakat, végül a szilárd burkolatú mellékutakat síkosságmentesítik. Szerződést kötöttek az Országos Metorólogia Szolgálattal, amely egy részletesebb előrejelzést küld a cégnek 5 napra előre a várható időjárásról, s amely alapján a munkavégzést elrendelik. 

A gépjárműveiket hóekével és szórófejekkel szerelik fel, amelyeket a csapadék mennyiségétől és a minőségétől függően fognak használni. Kis mennyiségű csapadék és jegesedés esetén szórják majd az utakat, komolyabb havazás során pedig kotrást is végeznek majd. Az utakat géppel, míg a járdákat kézi erővel tisztítják majd.

Fontos tudni, hogy a járdák tisztítása, síkosságmentesítése – az ingatlanhoz tartozó öt méteres területen belül – a lakók kötelessége. Erre célszerű hamut vagy pedig útszóró sót használni, ugyanis a hamu nem oldja fel a jeget, havat – igaz ugyan, legalább csúszásmentessé teszi a talajt, az újabb fagyásig.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email